HomeНаше життяПро те, що хвилюєКоли наведуть порядок на сміттєзвалищах Володимирця? (+фото)

Коли наведуть порядок на сміттєзвалищах Володимирця? (+фото)

( 0 Votes )

Целофан на деревах, підгузники, пластик, дитячі іграшки і ще купа всякого непотребу. Таку картину можна зустріти на окраїнах Володимирця, принаймні на одній із них ми таке побачили і зафотографували.

Мова йде про офіційне сміттєзвалище, яке знаходиться на виїзді з Володимирця в сторону села Жовкині. Сюди вивозять усі побутові відходи з селища.

Ще кілька тижнів тому вітер наніс сміття на другий бік дороги – картина плачевна. Заїжджаючим у Володимирець з боку Жовкинь перше, що кидається в очі, – величезний придорожний смітник. Складається враження, що захоронення і сортування ці звалища давно не бачили.

А скільки ще таких стихійних смітників на окраїнах селища?! Щоправда, тут вина не лише влади чи комунального підприємства, а й самих людей. Дехто з тутешніх жителів вивозить сміття власноруч. Та багато кому ліньки везти відходи з одного кінця селища в інший, а тому прилаштовують їх у більш зручному для господарів місці. Сьогодні обабіч дороги хтось один кине мішок з побутовими відходами (половину з них можна просто спалити в грубці, а ще частину, з органічних відходів, закомпостувати на перегній), завтра це повторить інший – так і народжуються нові сміттєзвалища.

– У нас є п’ять виїздів з Володимирця і, напевно, на кожному з них люди створили стихійні сміттєзвалища. Є окремі місця, які не належать території селищної ради, а тому контролювати смітники на таких ділянках складніше. Так, смітник, який знаходиться по вулиці Транспортній біля АП «Автоцентр» (ця територія належить селищній раді) створили самі ж люди, – зазначає землевпорядник Валерій Волощук, учасник нашого рейду.

Заступник голови селищної ради Василь Лосінець каже, що для усіх жителів діє складений графік збирання сміття. От тільки чому люди самі везуть його і викидають не у встановлених місцях – незрозуміло.

 – У комунальному підприємстві є техніка, яка за кошти селищної ради (на це у бюджеті передбачено 300 тис. грн.) два рази в місяць проїжджає кожною вулицею і збирає сміття. Ми звертаємося до усіх жителів селища з проханням – не вивозити сміття власноруч. Це ж лише затрата часу і тих же коштів, – зазначив заступник Василь Степанович.

Якщо говорити за те ж таки сортування сміття на полігоні побутових відходів, то «Аква» торік уклала договір з приватним підприємцем Юрієм Куценком. Однак він не виконує своїх обов’язків.

– Договір з ним був укладений першого грудня минулого року. Підприємець не виконує усіх умов, прописаних в документі, а якщо й виконує щось, то невчасно. Тож ми змушені розірвати з ним договір. Сьогодні намагаємося самотужки вирішити цю ситуацію. Захоронення відходів буде проведено найближчим часом, оскільки техніка, якою виконують цю роботу (бульдозер), перебуває на ремонті, – коментує головний інженер, в.о. директора КП «Аква» Сергій Савчук.

Тим часом на вищезгаданому офіційному полігоні для захоронення побутових відходів з понеділка вже почалося генеральне прибирання. Разом із заступником селищного голови ми відправилися туди, аби перевірити, на якому етапі нині робота. Територію прибирають три людини, направлені з центру зайнятості. Чоловіки спалюють гілля, збирають сміття.

На запитання, коли територія буде у належному стані, в.о. директора КП «Аква» відповів: «Через десять робочих днів цю проблему буде вирішено».

 

 


Ольга ПЕШКО.

фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.