HomeНаше життяЗустрічі для васВолодимир ТКАЧУК: для Володимиреччини 2013 рік став успішним

Володимир ТКАЧУК: для Володимиреччини 2013 рік став успішним

( 0 Votes )

Володимире Федоровичу, як відомо, свято прийнято зустрічати з певними здобутками. Чим зустрічає новорічні свята наша Володимиреччина?

Рік, що минає, збагатив нас корисним досвідом, згуртував навколо спільних цілей, дав можливість переконатися у власних силах та впевнено дивитися у майбутнє. Підґрунтя роботи районної державної адміністрації – реалізація державних програм, соціальних ініціатив, завдань та доручень Президента України Віктора Федоровича Януковича, Уряду, забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку району та підвищення добробуту його мешканців.

 2013-й рік став успішним для Володимиреччини. Завдяки виваженому, комплексному підходу до використання бюджетних коштів та відрахувань Рівненської АЕС на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, ми досягли конкретних результатів і позитивних напрацювань у важливих для розвитку району напрямах. Упродовж 2013 року в районі розпочато реконструкцію поліклініки КЗ «Володимирецька ЦРЛ» під лікувальний корпус, проведено поточний ремонт ФАПів у населених пунктах Собіщиці, Ромейки, Іванчі, Сварині, амбулаторії ЗПСМ у с. Озеро, протирадіаційного укриття № 64350 в смт Володимирець. Медичні заклади забезпечені новітнім обладнанням, у кабінетах персоналу – всі зручності, нові меблі, апаратура. А трьом сімейним лікарям вручено ключі від об лаштованого, з усіма зручностями житла. За рахунок коштів державного та місцевого бюджету створено Центр надання адміністративних послуг.  

Цього року нам вдалося розширити інформаційний простір Володимиреччини реалізувавши проект ФМ-радіо (КП ТРК «Бурштиновий шлях», метою діяльності якого є широке інформування населення району та м. Кузнецовськ про актуальні події та життя наших мешканців).

Усе це результат командної роботи. Ми продемонстрували приклад співпраці всіх гілок влади та відомств в інтересах створення належних умов для обслуговування людей та покращення їх добробуту. Узгодженість дій – це те, що хочуть бачити сьогодні від нас люди. Тому, відкинувши політичні чвари та особисті амбіції, ми отримуємо гарні результати розвитку і будемо досягати їх надалі.

Одну й ту ж подію можна оцінити по-різному. Враховуючи це, якими критеріями, як голова райдержадміністрації, ви керуєтеся при визначенні нагальних завдань?

Ми живемо у непростий час, наші структури функціонують в умовах обмеженого фінансування. Саме тому управлінські рішення всіх органів влади повинні бути виваженими, оперативними і адекватними до кожної конкретної ситуації. Звичайно, велике значення має спрямування коштів на вирішення нагальних проблем. Тут спектр думок надзвичайно широкий, але наші пріоритети – розвиток соціальної сфери, дошкільних установ, закладів освіти і сільської медицини.

Для нас визначальним фактором при виборі рішень завжди була і залишається думка громади. Будь-які рішення ми попередньо узгоджуємо із зацікавленими мешканцями населених пунктів на сходах сіл, зборах у трудових колективах. І саме їх рішення є дороговказами для нашої подальшої діяльності. На початку року я особисто та відповідальні працівники райдержадміністрації, районної ради взяли участь у сходах сіл району, де спільно з мешканцями було обговорено стратегії розвитку територіальних громад. Разом ми реалізовуємо визначені цими документами пріоритети.

Приємно, що знаходимо підтримку як серед депутатів районної ради, так і обранців сільських та селищних рад. Для прикладу зазначу, що заходи, які ми цьогоріч проводили в рамках реформування первинної ланки медицини, були б не повними, якби не субвенції районному бюджету на розвиток медицини від переважної більшості сільських рад (а це понад 342 тис. грн.). За це велике спасибі головам сільрад, їх виконкомам та депутатам.

Скажіть, будь ласка, над чим працюватиме районна влада у 2014 році і чи є ресурс для реалізації поставлених завдань?

Передусім – продовжуватимемо реформувати медичну галузь. Наразі район досягнув значних успіхів у цій сфері. На моє переконання, тут має діяти одне незмінне правило: модернізована медицина має бути організована краще, оснащена краще і бути для пацієнтів більш зручною, комфортною та доступною. У цьому році на капітальну реконструкцію поліклініки КЗ «Володимирецька ЦРЛ» під лікувальний корпус спрямували майже 16 мільйонів гривень з бюджетів усіх рівнів. За таким же принципом працюватимемо і в наступному 2014-му. Вселяє надію і те, що маємо дієву підтримку обласної влади. Нещодавно під час робочої наради по ремонту поліклініки, яка проходила під керівництвом голови облдержадміністрації Василя Берташа, губернатор пообіцяв сприяння у вирішенні питання виділення додаткових коштів та поставив завдання будівельникам виконати повний комплекс будівельно-ремонтних робіт до червня наступного року.

Водночас Володимиреччина – серед районів-лідерів Рівненщини за народжуваністю. Тож працюватимемо і надалі по розширенню мережі дошкільних навчальних закладів, створенню додаткових дитячих груп та місць. До речі, нещодавно в Балаховицькому НВК введено другу дошкільну дитячу групу; завершуються ремонтні роботи для введення двох дошкільних груп на 40 місць і в дитсадку при районному колегіумі.

Реалізовуватимемо також програми розвитку освіти та культури. З кожним роком зростають інвестиції в соціальну сферу, і завданням влади є не розпорошення грошей, а спрямування їх на завершення чи введення  в експлуатацію найпроблемніших об’єктів. А серед таких для нас залишаються загальноосвітні заклади в Озерцях, Степангороді, Кідрах. З метою ліквідації аварійності та двозмінності навчання цих шкіл виготовлено будівельні проектно-кошторисні документації та планується поетапна реалізація будівництва. Переконаний, що завдяки такому господарському підходу, концентрації зусиль усіх рівнів влади, підтримці громади, районної, селищних і сільських рад нам вдасться зводити саме ті об’єкти, яких мешканці району потребують першочергово.

І наостанок: якими будуть ваші побажання мешканцям району напередодні свят?

Напередодні новорічних та різдвяних свят бажаю жителям району міцного здоров’я, родинного затишку, щирих друзів та надійних партнерів. Нехай у наступному 2014 році у ваших домівках панує добробут, злагода та повага, а всі труднощі і негаразди залишаться в році минулому. Хай вистачає у нас терпіння та сил долати нові перепони, вершити добрі справи. Я переконаний, що ми всі разом і влада, і громада, і опозиція спільними зусиллями будемо вирішувати проблеми, виконувати поставлені завдання. Адже основа нашого успіху – правильність поставлених цілей і незмінність обраного шляху.

Розмовляв Михайло НАУМЕНКО 

 

У вас недостатньо прав для коментування.