HomeНаше життяЗустрічі для васТри сонечка у подружжя Ярошиків…

Три сонечка у подружжя Ярошиків…

( 0 Votes )

Село Балаховичі. Тут, неподалік церкви і сільської ради, на пригірку стоїть углова хатина. Там проживає родина Олександра і Наталії Ярошиків. Подружжя молоде. Мають хорошу господарку, корову, свиней, птицю, двійко гарних, дорогих котів. Олександр Ростиславович будує собі майстерню. А дружина… Щаслива Наталія Леонідівна розповідає:

– П’ять років тому ми купили цю хату. Оце перебудовуєм, добудовуєм… Я родом із Вирки, Саша – місцевий. У мене ще є мама, а в чоловіка батьків уже немає, тільки рідна сестра. Ото скільки тут живемо, все мріяли, щоб на вулиці бігали і наші дітки. Словами я не можу вам передати той стан душі жінки, яка хоче мати дітей. Стати матір’ю була моя заповітна мрія. Просила Бога лише єдине – народити дитину, щоб всі побачили, що я – мама.

Потім стала на облік, і згодом нам сказали, що буде у мене двійня. На роди ми поїхали з чоловіком у Рівне, у той знаменитий перинатальний центр. Там досвідчені лікарі допомагають народити дітей. Дарують щастя. Дарують материнство.

І 29 серпня 2013 року наша сім’я поповнилася зразу аж на три донечки.

 Першеньку (вона важила 1860 грам) ми назвали Каріною. Другу, вага якої 1630 грам, – Олександрою, а третю, найменшеньку (і по вазі теж, всього 1250 грам), – Дариною. 29 грудня нам виповнилося чотири місяці і ми вже ходили по дворику, – щиро розповідає щаслива мама Наталія Ярошик. – Пораємося самі. Із татом удвох годуємо старшеньких кашами, а Даринку я годую груддю. Їй треба тіла набрати. Нам ніхто не допомагає, бо близької рідні у нас нема. Нічого, справляємося самі! Саша корову доїть і порає хазяйство. Я подужчаю, теж буду допомагати. А так тільки по хаті основну роботу роблю…

Радіють такому поповненню і сусіди на рідній вулиці. Радіють, що село має трійню, і у Балаховицькій сільській раді. Соціальний працівник Людмила (видно, ще на виданні) з острахом, трепетно взяла Олександру на руки. А та наче вивчає, у чиїх вона руках. Прислуховується. І поки Наталія Леонідівна шикує своїх дівчаток для фото, Олександра, ця найхитріша дівчинка, запхикала. Та як тільки відчуває Наталин дотик – зразу заспокоюється. Тільки Олександра починає подавати голос, за нею хором вторять і Каріна, і Дарина. Такі перші хорові концерти для матусі Наталії!

 Наташа топить грубку, і в залі, яку зайняли Ярошикові Сонечка, тепло та затишно. Тут є живі квіти, вазони, великі сонячні вікна. Досушується білизна малечі. Всього по три. І повзунків, і шапочок, і хустинок

– І кумів три пари брали, – продовжує Наташа. – Все робимо, як в людей. Годуємо не по годинах, а тоді, коли дітки їсти хочуть. Вже й на вулицю вивозили…

                Уже прощаючись, на вулиці поглядом шукаю довкола обійстя Ярошиків, де ж найближче до їхнього дому гніздо тих птахів, що діток людям приносять. Виростуть, піднімуться Ростиславовича доньки, і буде він показувати на лелек, що колись принесли діток у цей дім. А поки що молоді господарі добудовують велику гостьову кімнату, розраховану на велику родину.

І хай їм Бог допомагає!

трійня у Олександра і Наталії Ярошиків з Балахович
 

Галина Тєтєнєва

На фото автора: ось така маленька трійня у Олександра і Наталії Ярошиків з Балахович.

 

У вас недостатньо прав для коментування.