HomeНовиниКрайові новиниНовини Зарічнянщини від 17 грудня

Новини Зарічнянщини від 17 грудня

( 0 Votes )



Рубрику новин по Зарічненському району веде Тамара Алексіюк, головний редактор газети "Полісся".

 

Самородок

Талановитий, юний, перспективний – він здобув «золото» у змаганнях всеукраїнського рівня, де брали участь 130 кращих боксерів. Він – зарічненець. 12-річний Юрій Кидун за останніх півтора року, виступаючи на престижних боксерських турнірах, відкритих першостях Рівненської та Волинської областей, у своїй ваговій категорії  здобув десяток яскравих, переконливих перемог (всі перші місця і жодної поразки!). Неабияка заслуга в цьому батька юного боксера – Юрія Даниловича Кидуна. Адже нині він сам займається тренуванням сина. Вирішив показати Юрка на змаганнях всеукраїнського рівня – і не пошкодував про це. У своїй ваговій категорії 50 кг його учень не спасував і перед досвідченими суперниками, виборовши тільки перемогу. «У нас на рингу немає самодіяльності, - каже батько- тренер. – Все відбувається по плану, розписаному від «а» до « я». Тренуємось по спеціально розробленій методиці. Біда лише, що для повноцінних тренувань не вистачає необхідних тренажерів.» Займається тренер зі своїм учнем вдома. Невдовзі на Юрія Кидуна чекають нові випробування – наступні боксерські бої очікують на нього в Білорусі, куди він  вже запрошений. 

Попит диктує пропозицію

Нещодавно красиве двоповерхове приміщення торгового центру с. Морочне поповнилося ще одним магазином Частину площі взяв в оренду в Кооперативного підприємства райспоживспілки підприємець. Нині сюди гостинно запрошують покупців, пропонуючи придбати одяг, взуття, інші товари промислової групи. Про те, що саме такої спеціалізації магазинів з якісним товаром у районі бракує – відомо всім. Поступово й заповнюється ця прогалина у ринку послуг.  

Громада робить зупинку

У селі Ждань, Кухітсько-Вільської сільської ради її ніколи не було. Доводилось очікувати транспорт просто неба. Однак нині, коли з цього села щоденно підвозять до Кухітсько-Вільської ЗОШ 25 учнів та 4 дитини в садочок, очікувати автобуса без будь-якого прихистку від примх погоди – проблема  потребує термінового  вирішення.  Тому сільрада й подала пропозицію людям – зробити зупинку своїми силами. Громада підтримала ініціативу й дружньо взялася до роботи. Основу й фундамент вже зробили. 

Клуб для молодих душею

Про дозвілля дітей та молоді час від часу ведеться мова. А ось про дозвілля людей, яким далеко … за пенсійний вік , якось ніхто глибоко й не замислювався. Голова Зарічненської  районної Ради ветеранів Ростислав Іванович Карпенюк давно виношував ідею створення такого собі клубу для людей  статечного віку: « Чому б не зібрати такий клуб пенсіонерів у Зарічному? Ми зможемо разом поспілкуватися, квіточкою привітати з днем народження, або ж зібратися у свято, за чаєм, поспівати пісень, чи відвідати хворого. Якось ми відійшли від людини. Все говоримо про труднощі, проблеми, а потрібно й душу звеселити, підтримати, щоб людина не відчувала себе одинокою. Бо самотність – це страшна штука». Відтак, до справи створення у Зарічному клубу для тих, хто молодий душею, підійшли всерйоз і впритул. Голова Ради ветеранів до Нового року планує зібрати актив і разом вже розгортати діяльність клубу. 

 

Тільки по замовленню

Не так давно мережа закладів громадського харчування, що діють на Зарічненщині, доповнилася ще одним нововідкритим кафе.  Відкрили його під назвою «Секрет» у с. Мутвиця, що в десяти кілометрах асфальтівкою від райцентру. Ринок визнає тільки сильних. Тому для завоювання авторитету і репутації серед клієнтів необхідно докласти не тільки максимум зусиль, а й внести свою неповторну родзинку. З цим власники кафе, можна сказати, справились. Вони запропонували відвідувачам оригінальну кухню, що базується на львівському досвіді, цікаві на вигляд і на смак страви меню, в поєднанні з естетичним оформленням та  дизайном внутрішнього інтер»єру. А ще -  у цьому закладі приймають клієнтів тільки за попереднім замовленням, максимальна кількість – 70 осіб. І справді, це кафе по всьому вирізняється від інших.  

Акробатка з Перекалля

Коли зарічненський, чи рівненський глядач бачить на сцені акробатичні композиції, у виконанні Світлани Кучинської, одразу із захопленням мимоволі виникає запитання -  «Звідки ця дівчина взялася?» Свою скрипку зіграла її величність доля і без кохання тут не обійшлося. Саме доля розпорядилася так, що у село Городець, Володимирецького району потрапила гімнастка Любов Степанівна Кухоцька, котра викладала у місцевій школі зарубіжну літературу й організувала там гімнастичний гурток. В 3-му класі мама записала туди й Світлану. Учениця виявилась талановитою, а любов до гімнастики, подаровану вчителем, зуміла зберегти і пронести крізь багато-багато років. Навчаючись в Острозькій академії, якось з подругою Світлана  взяла участь в фестивалі «Етно- молодь-фест-Перекалля» виступивши з композицією «Прощання з літом». У цьому поліськома селі вона й зустріла своє кохання. Так  стала Світланою  Кучинською і жителькою села Перекалля, Зарічненського району. Світлана сама підбирає собі музику, гімнастичні елементи, танцювальні рухи. Сама собі  режисер, хореограф, постановник і музичний редактор. Нині у доробку Світлани Кучинської шість готових композицій. А ще вона має мрію – відкрити гурток гімнастики у Перекаллі.          

 

У вас недостатньо прав для коментування.