HomeНовиниДСНС повідомляєПожежа на дачах біля Кузнецовська (+фото)

Пожежа на дачах біля Кузнецовська (+фото)

( 0 Votes )

З початку 2014 року на території Володимирецького району зареєстровано 25 пожеж, проти 15 за аналогічний період 2013 року, що на 66,6% більше. Збитки складають близько 315 тис. грн. (у 2013р. близько 215 тис. грн.), що на 46,5% більше. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 8 житлових будинків, 18 господарських та допоміжних будівлі. На пожежах виявлено тіла трьох загиблих громадян. В середньому цьогоріч кожного тижня виникало 2 пожежі.

Окрім того, слід зазначити, що пожежі виникають не тільки в населених пунктах району, а й на дачному масиві поблизу міста атомників – Кузнецовська. У 2013 році тут зафіксовано 6 пожеж. В поточному році вже три. Причини загорянь згідно статистики різні – від підпалу до необережного поводження з вогнем.

Зокрема на вихідних зареєстровано чергову пожежу на дачах. Так 30.03.2014р. о 11:58 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу на дачному масиві біля м.Кузнецовськ. До місця виклику негайно було направлено пожежно-рятувальний підрозділ з смт.Рафалівка. По прибуттю на місце події командиром відділення було прийнято рішення щодо негайного додаткового залучення для ліквідації пожежі ще однієї пожежної автоцистерни з м.Кузнецовськ, оскільки вогонь на той час охопив житловий дачний будинок та 2 господарські будівлі.

 

Пожежа на дачах біля Кузнецовська

 

Пожежа на дачах біля Кузнецовська

 

До того ж слід зазначити, що забудова цього дачного масиву є дуже щільною і існувала реальна загроза поширення вогню на поряд розташовані інші дачні будиночки та господарські будівлі. Рятувальники, провівши оперативне розгортання, подали на гасіння пожежі водяний ствол. Другу пожежну автоцистерну, по прибуттю її до місця події, було встановлено на вододжерело (штучну водойму на сусідній дачній ділянці), що дало змогу забезпечити безперервну подачу води на гасіння пожежі. Саме завдяки цьому вдалося вчасно локалізувати загоряння, чим власне і уникнути збільшення збитків. Нажаль до того як пожежу вдалося остаточно загасити, вогонь все ж встиг знищити житловий дачний будинок, розмірами 5х8м, 2 господарські будівлі розмірами 4х6 та 4х7м. Сусідній дачний будинок, який був розташований за кілька метрів від місця пожежі вдалося врятувати.

 

Пожежа на дачах біля Кузнецовська

 

Пожежа на дачах біля Кузнецовська
 

Пізніше стало відомо, що перед виникненням пожежі господарі на подвір’ї топили надвірну пічку, на якій готували їжу для свійських тварин. Залишивши її без нагляду зайшли в будинок, а через якийсь час помітили, що біля пічки зайнялося горюче сміття, яким була захаращена частина двору. Від нього вогонь, не зважаючи на зусилля власників, які намагалися самотужки загасити полум’я, перекинувся на житловий дачний будинок та господарські будівлі, які були розташовані поряд. Слід зазначити, що виникненню та поширенню пожежі сприяли ряд порушень правил пожежної безпеки. А саме: захаращеність подвір’я горючим сміттям, порушення правил влаштування та експлуатації печі, та залишення її без нагляду, не дотримані протипожежні розриви між будівлями та спорудами.

Вже не одноразово через засоби масової інформації рятувальники закликали про необхідність дотримання правил пожежної безпеки громадянами у їх приватних господарствах. Проте як бачимо статистика пожеж з кожним роком невпинно збільшується. Тому працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій вкотре звертаються до громадян суворо дотримуватися елементарних, але вкрай необхідних правил пожежної безпеки та дбати про належний протипожежний стан у власних домогосподарствах (в тому числі і у своїх дачних будиночках), щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Адже дані правила написані гірким досвідом і часто навіть кров’ю. Пам’ятайте, що власна безпека, життя та здоров’я Ваших близьких цілком залежить від Вас!

В тому ж разі, коли пожежа виникла, не втрачаючи ні секунди, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101» !

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

Матеріали по темі:

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.