HomeНовиниДСНС повідомляєПожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах (+фото)

Пожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах (+фото)

( 0 Votes )

3 квітня об 10:06 за номером 101 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Каноничі, Володимирецького району. За вказаною адресою негайно виїхав черговий караул 11-ої державної пожежно-рятувальної частини смт.Володимирець.

Прибувши до місця виклику рятувальниками було встановлено, що горить дах цегляного житлового будинку та перекриття в одному з приміщень. Враховуючи силу вітру через який вогонь швидко поширювався по горючим конструкціям даху, існувала реальна загроза в будь-яку хвилину поширення пожежі на житлові приміщення. Враховуючи це на допомогу було викликано місцеву пожежну команду з села Кідри. Вогнеборці оперативно провели бойове розгортання, включилися в апарати захисту органів дихання та зору, подали водяний ствол на гасіння пожежі та рятування майна з будинку. Спільними силами рятувальників, місцевих пожежників з с.Кідри та небайдужих односельчан погорільців пожежу вдалося вчасно локалізувати, не давши вогню поширитися на житлові приміщення будинку, чим власне і врятувати від повного знищення житловий будинок та майже все майно в ньому. Проте вогонь встиг накоїти біди, знищивши покрівлю, пошкодити перекриття та деяке майно і меблі. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Причину виникнення загоряння та обсяги збитків на даний час встановлюють фахівці.

З початку 2014 року на території Володимирецького району вже зареєстровано 26 пожеж, проти 15 за аналогічний період 2013 року, що на 73,3% більше. Збитки складають близько 325 тис. грн. Вогнем з початку року знищено, або пошкоджено 9 житлових будинків, 17 господарських та допоміжних будівлі. В середньому в поточному році у Володимирецькому районі кожного тижня виникало 2 пожежі.

У зв’язку з стрімким збільшенням кількості пожеж в районі, рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре застерігають мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Пожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах
 
Пожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах
 
Пожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах
 
Пожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах
 
Пожежники врятували від знищення житловий будинок в Каноничах
 

Начальник Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 

Матеріали по темі:

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.