HomeНовиниОфіційноТривають профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі»

Тривають профілактичні заходи «Увага! Діти на дорозі»

( 0 Votes )

З 20 серпня по 20 вересня 2012 року в Україні проходять профілактичні заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі». Головною метою є збереження життя і здоров'я дітей на дорогах. Літні канікули завершились і всі школярі повернулись з відпочинку, готуються до школи. Саме тепер, маленьким пішоходам, як ніколи потрібні допомога та підтримка дорослих.

Напередодні нового навального року до місця проживання повернуться тисячі дітей, які за цей час відвикли від інтенсивного руху і, звичайно ж забули правила безпечної поведінки на дорогах. Тому їм необхідно постійно нагадувати прості і загально відомі речі - перед тим, як перейти дорогу необхідно зупинитись, подивитись праворуч і ліворуч. Також варто акцентувати увагу маленьких пішоходів, що навіть на зебрі і можна переходити дорогу лише переконавшись, що всі машини зупинились.

Необхідно врахувати, що у дітей нинішнього покоління немає страху перед транспортом і тому вони часто не замислюються над тим, як поводити себе на дорозі. І ось результат з початку нинішнього року в автопригодах на столичних дорогах чотири дитини загинуло, і 120 отримали травми.

Щоб упередити можливі нещасні випадки з маленькими пішоходами міліція оголосила про проведення традиційного рейду "Увага! Діти на дорозі!".

В ході цих заходів інспектори ДАІ чергуватимуть біля шкіл, що прилягають до проїзної частини. Це безумовно підвищить дисципліну і водіїв, і маленьких пішоходів. А, першого вересня в "День знань" наші працівники спільно з педагогами в усіх навчальних закладах проведуть уроки дорожньої грамоти.

А для маленьких порушників передбачено, дещо інший подарунок - повідомлення батькам. Окрім інформації на ньому надруковано основні правила поведінки на дорозі. Їх буде корисно прочитати і дорослим і дітям.

Начальник сектору дільничних

інспекторів міліції

Кузнецовського МВ УМВС

України в Рівненській області

майор міліції                                                                                                                                                                    Михайловський О.Ф. 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.