HomeНовиниОфіційноОздоровлення-2014: заявки приймають до 5 жовтня

Оздоровлення-2014: заявки приймають до 5 жовтня

( 0 Votes )

У Володимирецькому районі практикується комплексний підхід до питання оздоровлення та відпочинку дітей. Над його виконанням працюють різні служби і установи: управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділ молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Володимирецька районна виконавча дирекція Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, підприємства, організації різних форм власності .

Станом на 15 вересня 2013 року послугами оздоровлення та відпочинку охоплено 6187 осіб, що становить 62,3% від загальної кількості дітей шкільного віку. З 27 травня по 9 червня  цього року в районі працювали 42 пришкільних оздоровчих табори з денним перебуванням, де оздоровилося 4 618 учнів 5-8 та 10 класів. Усі оздоровчі табори мали у наявності санітарні паспорти. До роботи з дітьми було залучено висококваліфікованих педагогічних працівників, які проводили екскурсійно-туристичні походи, поїздки пам’ятними місцями Рівненщини, оздоровчі комплекси, спортивні змагання та іншу змістовну виховну роботу.

У літній період у стаціонарних оздоровчих закладах відпочило 1569 школярів. Зокрема, у міжнародному дитячому центрі «Артек» – 5, в  Українському дитячому центрі «Молода гвардія» – 3, у санаторії матері і дитини «Феміда» м. Євпаторія АР Крим – 3 дітей-інвалідів, що  потребують обов’язкового супроводу та постійного піклування батьків. Усі надані путівки використано в повному обсязі. При розподілі путівок перевага віддавалася дітям-сиротам; дітям, позбавленим батьківського піклування; дітям-інвалідам; дітям, які перебувають на диспансерному обліку; дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей; обдарованим і талановитим.

З місцевого бюджету на послуги оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку  використано 190,6 тис. грн. – на харчування у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням учнів, 62,04 тис. грн. – на придбання 47 путівок спільно з департаментом агропромислового розвитку Рівненської ОДА для дітей соціально незахищених категорій та 18 тис. грн. – на перевезення школярів до місць відпочинку. Окрім того, на організацію оздоровлення були залучені батьківські кошти, загалом більше 40 тис. грн. На даний час процес оздоровлення триває. Планується охопити цими послугами не менше 70%  загальної кількості школярів нашого району.

На виконання постанови КМУ від 27 березня 2013 року № 261 «Про організацію оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» відділ молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації просить надати до 5 жовтня 2013 року заявки для забезпечення учнів загальноосвітніх навчальних закладів санаторно-курортними путівками у складі організованих груп у 2014 році за профілями: довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/0, копію посвідчення потерпілої дитини, копію свідоцтва про народження або копію паспорта, а також заяву із зазначенням бажаної пори року заїзду.  

Просимо батьків не зволікати з оформленням медичних довідок та поданням заяв на оздоровлення у навчальні заклади за місцем проживання. Адже здоровя дітей у першу чергу залежить від вас, батьки.

Лише спільними зусиллями ми зможемо покращити процес організації та проведення оздоровлення і відпочинку школярів нашого району.

М.Войтович,

спеціаліст 1-категорії відділу молоді та спорту управління

освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.