HomeНовиниОфіційноВодіям не треба міняти старі права

Водіям не треба міняти старі права

( 0 Votes )

Як повідомили в інформаційному управлінні Апарату Верховної Ради України, 17 вересня парламент вирішив залишити право заміни водійського посвідчення радянського зразка за бажанням його власника.

Згідно з прийнятим законом, посвідчення водія, які були видані з використанням бланків, затверджених у СРСР, можуть бути замінені на посвідчення нового зразка за бажанням їх власника і у випадках, передбачених чинним законодавством.

«Також передбачити обов’язковість заміни водійських посвідчень зразка СРСР у випадках, передбачених чинним законодавством, наприклад, з метою виїзду за кордон. Тобто, на території України такі посвідчення можуть діяти без створення будь-яких складнощів для органів влади», – наголошується в пояснювальній записці до документа.

Як повідомлялось, раніше законодавством передбачалася обов’язкова заміна водійських прав на бланках СРСР на нові до кінця поточного року. Станом на кінець травня 2013 року ДАІ замінила 120 тисяч водійських посвідчень радянського зразка, з близько 1,2 млн. таких документів.

 

У вас недостатньо прав для коментування.