HomeНовиниОфіційноЖурналістам – новий етичний кодекс!

Журналістам – новий етичний кодекс!

( 0 Votes )

Про те, що журналісти незабаром працюватимуть за новим етичним кодексом, повідомив, перебуваючи з робочою поїздкою в Рівному, голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий. За його словами, вже 4 жовтня на з’їзді комісії буде внесено зміни до нового кодексу, текст якого ретельно підготовлений.

Не обійшлося й без дискусій, особливо стосовно другого пункту із його твердженням, що «служіння інтересам влади є порушенням етики журналіста». Після обміну думками цей пункт навіть доповнили положенням, що й служіння засновникам теж є порушенням журналістської етики». Справжній журналіст служить тільки правді і справедливості.

Нагальність такої роботи пояснюється тим, що нині в Україні діють два кодекси – журналістської етики і професійної етики. Редакції теж встановлюють певні етичні норми, і це не завжди сприяє тому, щоб журналіст завжди прагнув правдивості у своїх публікаціях чи телерадіоматеріалах. Як відзначає у «Вістях Рівненщини» Ольга Дем’янчук слова члена Комісії з журналістської етики Тараса Кузьмова, етичне продається гірше. І цим пояснюється нинішній неоднозначний стан нашої журналістики і наліт бульварщини на багатьох періодичних (і не тільки) виданнях.

Як вважається, прийняття спільного кодексу стане важливим кроком «до впровадження в Україні єдиної прес-карти, яка засвідчуватиме приналежність до когорти журналістів». А 4 жовтня у Києві під новим Кодексом етики журналіста підпишуться й четверо представників Рівненщини, яких делегували журналісти області.

Володимир ПОЛІЩУК

 

У вас недостатньо прав для коментування.