HomeНовиниОфіційноЗміни до порядку реєстрації прав на нерухомість

Зміни до порядку реєстрації прав на нерухомість

( 0 Votes )

  

З 2013 року принципово зміниться порядок реєстрації прав на нерухомість – замість бюро технічної інвентаризації її здійснюватиме Державна реєстраційна служба (Укрдержреєстр).

     Раніше,  щоб продати нерухоме майно (будинок , квартиру), громадянам потрібно було звернутись до БТІ та отримати спеціальну довідку - витяг з реєстру прав власності, що призводило до багатьох незручностей та втрати часу. З 1 січня для продажу нерухомого майна не потрібно буде отримувати витяг з реєстру прав власності. Нотаріуси, які, як і раніше,  завірятимуть операції з нерухомістю, матимуть доступ до електронного реєстру прав власності та зможуть  побачити й роздрукувати витяг просто в себе в офісі. Після укладення договору новий власник  нерухомого майна  взагалі не повинен буде ще кудись іти – нотаріус, завіривши договір одразу реєструватиме право власності на нерухомість. Відтак нотаріуси – і приватні, й державні – працюватимуть як реєстратори Укрдержреєстру.

    Органи БТІ як і раніше проводитимуть інвентаризацію та готуватимуть проектну документацію, однак тепер лише для новозбудованої та реконструйованої нерухомості.

    Щоб зареєструвати  право власності на новозбудовану нерухомість потрібно буде звернутись до реєстраційної служби Володимирецького районного управління юстиції, що  знаходиться по вул. Соборна, 20.  Іти до реєстраційної служби, а не до нотаріуса з приводу реєстрації прав власності на нерухомість потрібно буде ще й тому випадку, якщо право виникатиме не на підставі договору, а інших документів, скажімо - судового рішення, тощо. Термін реєстрації становитиме чотирнадцять робочих днів.

Реєстраційна служба

Володимирецького районного

управління юстиції

 

Схожі матеріали 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.