HomeНовиниОфіційноЕлемент штучного інтелекту в роботі із засудженими

Елемент штучного інтелекту в роботі із засудженими

( 0 Votes )

 

В Україні триває процес розбудови цифрової інфраструктури державного управління. Не залишилась осторонь і пробація України.

За підтримки проектів ЄС «Pravo-Justice» та EDGE вводиться в експлуатацію Єдиний реєстр засуджених та осіб, узятих під варту. Це новий етап розвитку пробації, що забезпечить перехід на електронне ведення справ клієнтів пробації.

Функціонування цієї системи дозволить створити єдину базу даних про засуджених та ув’язнених, забезпечити оперативну комунікацію між органами та установами пенітенціарної системи та пробації, а також забезпечить взаємодію з іншими державними структурами, які працюють з реєстрами.

До Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту включено спеціальну систему «Касандра» як підсистему для обліку даних з оцінки ризиків скоєння повторного кримінального правопорушення обвинуваченим чи засудженим. Саме система «Касандра» буде досліджувати ризики, виходячи з індивідуального підходу до кожної особи. Вона аналізуватиме, в чому ризики людини – чи то вона зловживає алкоголем, чи наркотиками, чи то корисливі мотиви – вона жадібна і не вміє розраховувати витрати. Визначатимуться вади людини, що призвели до вчинення нею злочину, і вже потім проводитиметься індивідуальна робота з цією людиною.

Запровадження Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту підвищує рівень управління злочинцями згідно з європейським стандартами і при цьому дозволяє застосовувати індивідуальний підхід у взаємодії з кожною особою та злочином.

Володимирецький районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.