HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 11 вересня (+фото)

Новини Кузнецовська від 11 вересня (+фото)

( 0 Votes )

У неділю, 8 вересня, мешканці та гості міста атомників відзначали сорокарічний ювілей початку будівництва Рівненської атомної електростанції та міста Кузнецовськ. Програма святкування була настільки насиченою і різноплановою, що практично неможливо було побувати на всіх заходах, котрі проводились одночасно у чотирьох місцях: Палац культури, майдан Незалежності, стадіон "Ізотоп" та Парку культури і відпочинку.

З самого ранку на головному міськомумайдані багатолюддя: кузнецовці та гості міста активно долучилися до святкування. Розпочались святкові заходи тест-драйвом автомобілів та масовим легкоатлетичним пробігом за маршрутом «майдан Незалежності - автовокзал - майдан Незалежності»). В останньому взяли участь як діти, так і дорослі. А ще Дню міста приурочили цілий ряд спортивних заходів: чемпіонат області з футболу, міський дитячий шаховий турнір та міський турнір з більярду "Кузнецовська піраміда".

Упродовж святкового дня на головному майдані діяв ярмарок, де можна було скуштувати традиційні українські страви та випити чаю з найбільшого в області самовара на 200 літрів. Крім того, на майдані Незалежності і в парку діяли виставки досягнень підприємств та організацій міста, робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Містечко майстрів» та квіткових композицій і дарів природи. Для дітлахів облаштували ціле ігрове містечко з батутами, гойдалками, атракціонами і розвагами, розрахованими на будь-який смак та гаманець.

Музичну програму свята склали одразу кілька різнопланових заходів. На майдані Незалежності проходив фестиваль дитячої та молодіжної творчості «Таланти твої, Кузнецовськ» і обласне свято народної творчості, історії та побуту «Від Вараша до Кузнецовська», в якому взяли участь 20 фольклорних колективів Рівненщини. У Парку культури музичні вітання кузнецовцям дарували  вихованці БДЮТ і місцевий артист Богдан Ковалик в образі Вєрки Сердючки. А ще впродовж дня у парку для наймолодших кузнецовців  влаштували виставку дитячого декоративно-прикладного мистецтва, конкурс малюнка на асфальті «Я люблю своє місто», концертну програму «З бабусиної скрині», програма для дітей «Часу не гаймо, книги читаймо» та  караоке для дітей.

Свою нотку у святкову мелодію дня внесли й вихованці міського осередку пласту, провівши акцію «Домінація» з девізом «Міста формують державу, герби міст – тризуб». Результатом роботи пластунів став Герб України, зібраний  із 95 пазлів, які містили 550 гербів міст нашої держави.

Справжніми родзинками відзначення ювілейного дня стало й проведення у Кузнецовську двох незвичних заходів: "Свята хліба" та «Свята морозива». Представники Кузнецовського хлібозаводу встановили цього дня рекорд України, випікши найбільший маківник вагою 260 кілограмів, а представники ТМ «Рудь» порадували дітлахів та дорослих безліччю розваг та атракціонів. Аквагрим, бодіарт, батутне містечко, частування морозивом, безпрограшна лотерея, веселі шаржі, караоке, майстер-класи, спортивні ігри, змагання та конкурси – це далеко не повний перелік розваг, котрі чекали на кузнецовців 8 вересня.

Тим часом у Палаці культури ВП "РАЕС" вшановували тих, хто свого часу зводив атомну станцію і місто. Урочисті збори та святковий концерт пройшли за участі голови Рівненської ОДА Василя Берташа, першого заступника голови Рівненської облради Михайла Кривка, першого гендиректора ВП «Рівненська АЕС» Володимира Коровкіна, народних депутатів, керівництва НАЕК «Енергоатом» та ВП «РАЕС», очільників районних рад та держадміністрацій Володимиреччини і Маневиччини, міських голів Нетішина та Енергодара.

В холі Палацу культури діяла фотовиставка «Від Вараша до Кузнецовська», дяка ознайомила учасників свята з унікальними світлинами від початку заснування міста і до сучасності. А близько 19-ї години на майдані Незалежності розпочався концерт за участю гуртів «Мандри», «Goodlife» та «Los colorados», який завершився о 23-й годині масштабним феєрверком під заключну пісню гурту «Мандри» «Не спи, моя рідна земля».

Справжньою родзинкою цьогорічного святкування Дня міста у Кузнецовську стало проведення вже традиційного "Свята хліба", організованого ТДВ "Кузнецовський хлібозавод". Вкотре мешканці та гості міста мали змогу помилуватись оригінальними та смачними виробами найкращих майстрів хлібопекарської справи нашого краю і скуштувати найрізноманітнішу випічку.  Це традиційне щорічне свято – чудова нагода нагадати міській громаді про виробників хлібобулочних і кондитерських виробів та ознайомити земляків з новинками хлібопекарської промисловості і почастувати їх.

Окрім того, цьогоріч Кузнецовський хлібозавод підготував до свята неабиякий сюрприз,  випікши найбільший маковий пиріг та встановивши рекорд України. Довжина пирога-рекордсмена – 15 метрів 63 сантиметри, ширина – 75 сантиметрів, а вага – 260 кілограмів.  На виготовлення здоби для пирога-гіганта  використали 120 кілограмів борошна, 50 кілограмів цукру, 100 яєць, майже 5 кілограмів дріжджів, 10 кілограмів маргарину та аж 30 кілограмів маку.

 Національним реєстром рекордів України кузнецовський пиріг занесено до Книги рекордів України та визнано найбільшим в Україні, а директору ТДВ «Кузнецовський хлібозавод» Олегу Ординату вручено  сертифікат від Національного реєстру рекордів. (До речі, не вперше Кузнецовський хлібозавод частує кузнецовців своїми виробами. Торік до Дня міста місцеві хлібопекарі випекли коровай вагою 170 кілограмів).

Під час свята пирогом-рекордсменом змогли поласувати всі бажаючі.

 
 
 
 
 
 

 Вікторія ГОРДІЄНКО
 

У вас недостатньо прав для коментування.