HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 18 вересня

Новини Кузнецовська від 18 вересня

( 0 Votes )

Зовсім недавно в Кузнецовську встановили "Лебедів кохання". Скульптурну композицію, подарунок кузнецовцям  до 40-річчя міста від колективу фірми "ІМБЕКС", розмістили в центрі, поблизу міської ради. Дорослі та діти охоче фотографувались біля цікавої композиції. Однак, як виявилося, не всі кузнецовці вміють цінувати та щиро радіти подарункам. Днями невідомі зловмисники розписали білою фарбою частину композиції.

У місті вже відслідковується певна тенденція – безкарність породжує нові злочини. Спливло чимало часу, а про зловмисників, які викрали подаровані місту сакури, й досі нічого не відомо. Більше того, у місті продовжують нівечити клумби та ламати лавочки. Тепер черга вандалів дійшла й до тендітних "лебедів кохання".

Однак тим, хто навчений тільки нищити навколишню красу, таки варто ретельніше обдумувати свої вчинки. Адже зловмисникам одного разу може не пощастити, і випадковий свідок "творчого процесу" виявиться далеко не поціновувачем їхнього вуличного "мистецтва".

   

Соціально-реабілітаційний центр у Кузнецовську вирішили будувати ще у далекому1988 році. Довгоочікувана мить настала 16 травня 2013 року – у Кузнецовську урочисто відкрили одразу два заклади соціального спрямування:  Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів і Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.

Відсвяткували – й одразу ж взялися до роботи: в обох закладах розпочався повноцінний реабілітаційний процес. Усі зусилля педагогічного та медичного персоналу спрямували на те, щоб навчити вихованців орієнтуватись у побуті, елементарному самообслуговуванні, долучатися до нескладних трудових процесів, необхідних для самореалізації у повсякденному житті. У програмі занять передбачили різноманітні ігри та заходи, орієнтовані на розвиток здібностей дітей до оволодіння різними елементами соціальної культури, продуктивної діяльності, формування уміння самостійно користуватися пізнавальними діями та прийомами і які передбачають розвиток дрібної моторики, зорового сприймання, формування навичок просторового орієнтування, розвиток комунікативних здібностей, формування компенсаційних способів діяльності.

12 вересня 2013 року обидва центри соціальної реабілітації інвалідів відчинили двері закладу, аби зустріти своїх друзів та вихованців. Цього дня у центрі було гамірно та весело:  проходила святкова розвага «І знову разом», куди запросили всіх, хто вміє щиро дружити та не любить сумувати. Завітали на свято й давні друзі та помічники центрів із подарунками. Микола Карповець, представник профспілки Рівненської АЕС, традиційно вітав діток із початком навчального року смачними солодкими сюрпризами, а вихованці гуртка «Пірует» БДЮТ презентували музичні дарунки. Вихованці ж закладів тішили гостей іграми, конкурсами, танцями, піснями та щирими розмовами.

– Після літнього відпочинку починається новий навчальний рік з його очікуваннями та цікавими новинами, труднощами та радісними моментами, пізнанням нового у різних галузях та творчими досягненнями. Літо минуло, і ми знову всі разом, щоб майструвати, фантазувати і творити. Щиро рада усіх вас бачити в рідних стінах нашого реабілітаційного центру, – зазначила директор Кузнецовського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Людмила Мирончук.

Радісно в цей день було бачити світлі та щирі посмішки вихованців реабілітаційних закладів, які слугували кращим підтвердженням того, що саме тут, у цих стінах, вони знайшли свій другий дім, котрий слугуватиме надійним прихистком у повсякденному житті.

 

 

Вікторія ГОРДІЄНКО

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.