HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 25 вересня

Новини Кузнецовська від 25 вересня

( 0 Votes )

На Рівненщині встановлено 12 атракціонів з підвищеною небезпекою. Один із них – у Кузнецовську. Атракціон «Круговий огляд-М» введено в експлуатацію ще у 1992 році. Спочатку ним опікувалося місто, але згодом його передали в оренду одному з місцевих підприємців. Але вже кілька років поспіль це «чортове колесо» не працює.  Деталі іржавіють, розвалюються, псуються або й… безслідно зникають.

Наприкінці серпня 2013 року до міста для оцінки технічного стану атракціону та визначення подальшої можливості його безпечного використання запросили ДП «Рівненський експертно-технічний центр». І висновок фахівців невтішний: кузнецовський атракціон «Круговий огляд-М» не може бути допущений до експлуатації.

– Наразі ми розглядаємо це питання. Аби відремонтувати атракціон та ввести його в дію, необхідно близько 150 тисяч гривень, – розповідає директор міського комунального підприємства Роман Саушкін. – А ще ж – щомісячні витрати на його утримання та заробітна плата обслуговуючого персоналу.  Водночас атракціон може прийняти 80 відвідувачів, однак, як показують реалії, в буденні дні бажаючих покататися одиниці. Якщо зважити, що кожен оберт колеса обійдеться місту майже у 37 гривень, то, на мою думку, постає питання доцільності цього атракціону. Однак ми розглядатимемо різні пропозиції: від варіанту «здати на металобрухт, натомість облаштувавши дитяче ігрове містечко, до варіанту «відновити роботу атракціону». Чи візьме місто на себе таку величезну та затратну відповідальність, як утримання атракціону, покаже час. Думки ж кузнецовців з цього приводу кардинально різняться.

– Пам’ятаю, коли в парку тільки встановили «чортове колесо». Який ажіотаж був! Черги стояли! – розповідає мешканка міста Олена. – Потім люди звикли і стали менше кататись. А зараз там усе розвалюється. Навіть якщо його відремонтують, своїх дітей на нього не посаджу. Краще б його знесли, а на цьому місці поставили безпечніші гойдалки! Ви бачили, як увечері по ньому підлітки лазять? Воно ж ніким не охороняється. А з часом може рухнути.

А от Іван міркує по-іншому:

– Треба берегти те, що є. «Чортове колесо» – одне з небагатьох цікавих місць у Кузнецовську. Коли приїжджають гості, то їм нічого показати (звісно, крім РАЕС). У нас взагалі немає де відпочити нормальним людям. То що, сидіти дома у чотирьох стінах? Я за те, щоб колесо в парку знову запрацювало!

Очевидно, настав час так чи інакше вирішити долю цього атракціону. Як запевнив Роман Саушкін, найближчим часом проблемне для міста питання буде винесене на сесію міськради.

Найстаршому кузнецовцю – 95!

Щорічно 1 жовтня в Україні відзначають День людей похилого віку та День ветерана, що є свідченням глибокої поваги і цивілізованого ставлення українського суспільства до своїх найстарших представників.

 – Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо відчуваються саме у поважному віці. Старші люди пронесли крізь своє життя нетлінні та невмирущі людські цінності, вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили нас долати труднощі та бути достойними своєї держави, – зазначають в управлінні праці та соціального захисту Кузнецовська.

Нині у місті проживають 8860 людей похилого віку, з яких 6009 – ветерани праці та 440 – ветерани війни. Крім того, 26 кузнецовцям виповнилося 90 і більше років, а найстаршому жителю міста – 95 літ. З нагоди Дня людей похилого віку всім 26 міським старожилам з місцевого бюджету виплачено по 200 гривень допомоги. А з обласного бюджету на пенсійні рахунки цих громадян надійде ще по 100 гривень, інформують у міському управлінні праці та соціального захисту населення.

Вшанували пам'ять

20 вересня  біля пам’ятного знака «Жертвам Другої світової війни» пройшли заходи, приурочені Дню партизанської слави. Аби покласти квіти та вшанувати пам’ять жертв війни, біля знаку зібралися керівники міста та представники громадськості. У відповідності з міською програмою «Ветеран» міськрада виділила по 500 гривень матеріальної допомоги учасникам партизанського руху, які проживають у місті.

Урок права у міськраді

23 вересня учні 8 класу ЗОШ №1 разом із вчителем Ніною Степанівною Хвалько провели  урок практичного права у стінах Кузнецовської міської ради. Упродовж уроку діти ознайомилися з роботою офіційного веб-сайту міської ради та її виконкому, дізналися про роботу місцевого комунального господарства та про основні напрямки молодіжної і сімейної політики міської влади. Крім того, школярі відвідали приміщення, де відбуваються засідання виконавчого комітету і сесії міськради.

Засідання виконкому

26 вересня пройде засідання виконавчого комітету Кузнецовської міської ради. Крім питань, котрі стосуються захисту прав дітей, розглянуть інформацію про підготовку господарського комплексу міста до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років; затвердять мережі дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів міста на 2013-2014 навчальний рік та план роботи виконавчого комітету на IV квартал 2013 року. Ймовірно, цього ж дня буде проведено коригування встановлених тарифів для ВП „Рівненська АЕС” та Кузнецовського міського комунального підприємства на послуги з теплопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

У місті відзначають Всесвітній день бібліотек

Впродовж 26-30 вересня 2013 року  у центральному відділі Кузнецовської міської публічної бібліотеки проходить бібліотечний тиждень "Бібліотека – світ нових можливостей",  у рамках якого відбудуться книжкова виставка "Дім, де збирається мудрість віків", віртуальна екскурсія "Електронні бібліотеки світу", слайд-презентація "Бібліотека запрошує і пропонує" та читацький бенефіс "Цей дивовижний світ книжок".

Опалювальний сезон у Кузнецовську розпочнуть завчасно

Голова облдержадміністрації Василь Берташ зобов’язав керівників районів і міст бути готовими до подачі теплоносія вже 1 жовтня. Адже осінь цьогоріч холодна, а  передумова початку опалювального сезону – тридобова температура нижче 8 градусів за Цельсієм. Тож, аби в медичних, освітніх і соціальних закладах було тепло, розпочати їх обігрів необхідно до 5 жовтня, а  до 15 жовтня подати теплоносій у всі житлові будинки. Відтак у Кузнецовському міському комунальному підприємстві запевнили, що в місті не буде проблем з початком опалювального сезону.

Кузнецовські футболісти – кращі у міні-футболі

Старанням Міністерства внутрішніх справ України відбулися І і ІІ етапи регіональних змагань Рівненської області в рамках Всеукраїнських змагань з міні-футболу серед вихованців шкіл-інтернатів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ.

12 вересня, одержавши перемогу над командами Зарічненського, Дубровицького та Рокитнівського районів, міська дитяча команда з міні-футболу виборола право представляти Кузнецовськ на обласному етапі регіональних змагань. А вже 20 вересня юні кузнецовці взяли участь у заключному етапі цих змагань, котрий проходив у Рівному на базі спеціалізованої спортивної школи №26.

У боротьбі за вихід до півфіналу наші футболісти перемогли команду з Олександрії з рахунком 2:1. А найзапеклішим матчем виявилася гра у півфіналі проти команди Млинівського району. Перший тайм наші хлопці програвали з рахунком 0:3, однак, проявивши спортивний азарт та запал, наздогнали суперників. Доданий час не визначив переможця, і лише після серії пенальті команда Кузнецовська потрапила до фіналу. Зустріч з командою міста Сарни закінчилась явною перевагою кузнецовських футболістів (5:2).

– Проведення таких матчів – це свого роду профілактика кримінальних та адміністративних правопорушень, – переконаний начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Кузнецовського міськвідділу міліції Андрій Майданюк. – Це чудова нагода знайти спільну мову з дітьми, що перебувають у конфлікті з законом, поспілкуватися з ними поза робочими кабінетами та залучити підлітків, позбавлених батьківської любові, до здорового способу життя.


Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.