HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 2 жовтня

Новини Кузнецовська від 2 жовтня

( 0 Votes )

 

У Кузнецовську визначать кращу посадову особу органів місцевого самоврядування

Кращого посадовця міста визначатимуть у період з 1 по 20 жовтня 2013 року у рамках першого туру конкурсу «Краща посадова особа органів місцевого самоврядування Рівненщини».

Основним завданням цього конкурсу є виявлення ерудиції та професійних знань посадових осіб органів місцевого самоврядування, а головною метою проведення – підвищення професіоналізму посадових осіб органів місцевого самоврядування, розвиток ініціативи і їх творчої активності, вдосконалення процесу планування та організації діяльності як посадової особи, так і органів місцевого самоврядування в цілому, сприяння прозорості та ефективності діяльності місцевих рад.

Конкурс проходитиме у два етапи. На першому етапі пройде збір документів учасників, а на другому конкурсантів чекатимуть конкурсні завдання: перевірка рівня знань державної мови (диктант із творчим продовженням) та складання ділових документів.

До керівного складу організаційного комітету увійдуть заступник міського голови, голова організаційного комітету Тетяна Сич, заступник міського голови  Віталій Магдич та начальник відділу з гуманітарних питань та внутрішньої політики виконавчого комітету міської ради Віктор Босик.

Переможці першого туру конкурсу «Краща посадова особа органів місцевого самоврядування Рівненщини» візьмуть участь у другому турі, який пройде в листопаді 2013 року.

Ледь не спалив пятиповерхівку

Вночі, 1 жовтня, на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Горіла одна із квартир у Кузнецовськ в мікрорайоні Будівельників. Миттєво за вказаною адресою направили чергову варту 8-ї державної пожежно-рятувальної частини. А прибувши до місця виклику, рятувальники з’ясували, що у  вщент задимленій однокімнатній квартирі може перебувати власник. Не гаючи часу, вогнеборці в апаратах захисту органів дихання увійшли до оселі, де на тліючому ліжку виявили чоловіка, якого негайно винесли на свіже повітря та передали лікарям швидкої медичної допомоги.

Вогнеборці швидко ліквідували займання, не допустивши знищення помешкання. Вогонь лише встиг пошкодити ліжко та матрац у кімнаті. Як згодом вдалося з’ясувати, врятованим виявився 75-річний власник оселі по імені Микола. Зі слів сусідів, чоловік зловживав алкогольними напоями та полюбляв палити у помешканні. Після огляду місця пожежі на ліжку знайдено недопиту пляшку спиртного та декілька недопалків.

Орієнтовна причина пожежі розглядається як необережність при курінні власника. Наразі всі обставини з’ясовує слідчо-оперативна група міліції та фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій. А врятований на даний час перебуває у травматологічному відділенні санітарно-медичної частини міста Кузнецовськ з діагнозом «отруєння чадним газом». Лікарі оцінюють стан потерпілого, як середньої важкості, інформує ГУ ДСНС України у Рівненській області.

У Кузнецовську вже тепло

У місті стартував опалювальний сезон. Наразі вже обігріваються садочки, школи, медичні та соціальні заклади. Потеплішало і в житлових будинках, а невдовзі, обіцяють у міському комунальному підприємстві, в оселях жителів Кузнецовська стане ще комфортніше.

– Уже подається тепло по всьому місту, - каже начальник комунального підприємства Роман Саушкін. – Ситуація змінюється щогодини, тому це питання перебуває на постійному контролі в комунальників.

Бібліотека зібрала книголюбів

Днями у читальному залі міської бібліотеки проведено читацький бенефіс «Цей дивовижний світ книжок», присвячений Всеукраїнському дню бібліотек. Аби задушевно поспілкуватись із бібліотекарями про читання, книги та роботу бібліотеки, на зустріч запрошено активних читачів-книголюбів.

Засідання виконкому перенесли через відсутність кворуму

Проведення запланованого на 26 вересня засідання виконавчого комітету відмінили через відсутність кворуму. У цей день члени виконкому планували розглянути ряд важливих для життєдіяльності міста питань, зокрема заслухати інформацію про підготовку господарського комплексу міста до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років та провести коригування встановлених тарифів для КМКП на послуги з теплопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води.

Міський фонтан ремонтують

Наразі у місті розпочато ремонт міського фонтану (на знімку). Як зазначили у міській раді, фонтан ремонтуватимуть оперативно, аби найближчим часом він відновив роботу після тривалої перерви.

ремонт міського фонтану в Кузнецовську

 Вікторія ГОРДІЄНКО

Матеріали по темі:

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.