HomeНовиниУ ВарашіСергій Анощенко: «Я повернусь, аби навести лад у місті»

Сергій Анощенко: «Я повернусь, аби навести лад у місті»

( 0 Votes )

Сергій Анощенко

 

Днями  ми мали можливість поспілкуватися з Сергієм Анощенком та задати йому кілька питань щодо перебігу судової тяганини між міським головою та частиною депутатського корпусу Кузнецовської міської ради. Тож пропонуємо вашій увазі інтерв’ю з Сергієм Івановичем.

Сергію Івановичу, на якій стадії зараз знаходиться розгляд справи щодо поновлення вас на посаді міського голови Кузнецовська? 

– Справу ще й досі не розглянули у суді. Мої повноваження припинили ще 4 квітня. Одразу ж я подав позов до суду, однак до цього часу не відбулося навіть попереднього розгляду справи. Після того, як всі кузнецовські судді взяли самовідвід, справу передано на розгляд Володимирецькому районному суду. Втім, депутати, аби затягнути час, подали скаргу на це рішення до апеляційного суду. Тепер цей суд передав справу назад у Володимирець. Як бачите, йде свідоме затягування справи депутатами.

Кому саме, на вашу думку, вигідне це затягування?

– Аби відповісти на це запитання, достатньо переглянути рішення, прийняті депутатами за час моєї відсутності. Частина з них прийнята не на користь громади, а на користь самих депутатів чи їхніх родичів. Хтось за цей час обзавівся земельною ділянкою, хтось житлом, а хтось іще й посадою.  Зараз у міській раді зареєтровано близько 120 проектів рішень про надання дозволу громадянам на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для будівництва індивідуальних гаражів за рахунок земель запасу міської ради. Якщо навіть не дуже уважно приглядатися до вже існуючих проектів рішень, то серед прізвищ  претендентів на безкоштовне отримання земельних  ділянок під гаражі, крім прізвищ чинних депутів Кузнецовської міської ради, можна побачити й чимало прізвищ їхніх дітей, дружин чи інших близьких родичів. Тож відповідь на питання, навіщо депутати п’ять разів припиняли мої повноваження, очевидна: я заважав їм «дерибанити» міське майно. Звісно, мова йде не про всіх депутатів міськради. Є у міській раді люди, яких я поважаю і які гідно повели себе у цьому конфлікті, не пішовши на компроміс із своєю совістю.

– Сергію Івановичу, чи буде колись поставлено крапку в цьому конфлікті?

– Звісно, це лише питання часу. Судове рішення незабаром таки буде, і буде воно справедливим, це очевидно. Міським головою мене обрали кузнецовці, і лише вони, а не купка депутатів, мають право зняти мене з цієї посади. Депутати не врахували одного: я багато років займаюся спортом і здаватись – не в моїх правилах. Я прожив у Кузнецовську значну частину свого життя. Це моє рідне місто. І я хочу працювати на користь міста та громади, яка обрала мене на посаду міського голови. Тож незабаром я повернусь і таки наведу лад у місті.

Вікторія ГОРДІЄНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.