HomeНовиниУ ВарашіБрейн-ринг на РАЕС

Брейн-ринг на РАЕС

( 0 Votes )

Команда професійно-технічного училища Рівненської АЕС стала переможцем брейн-рингу, присвяченого Дню енергетика та приуроченого до дня народження Ігоря Курчатова. Майбутні енергетики у напруженій фінальній грі впевнено здолали команду Володимирецького районного колегіуму з рахунком 5:3.

 Брейн-ринг серед учнівської молоді регіону розташування РАЕС проводиться уже декілька років в інформаційному центрі атомної електростанції. За цей час він встиг полюбитися як учасникам, так і глядачам. У легкій, невимушеній ігровій формі старшокласники шкіл Кузнецовська, Володимирецького району Рівненщини та Маневицького Волині відкривають для себе нове в атомній енергетиці. За короткий час міський захід набув масштабів регіонального, а діти, котрі беруть в ньому участь, часто обирають професію атомника.

Цьогоріч участь у брейн-рингу взяли 9 команд: усі п’яти загальноосвітніх шкіл Кузнецовська, міської гімназії, ПТУ РАЕС, Володимирецького районного колегіуму та збірна шкіл смт. Маневичі.

Гра проходила за олімпійською системою. Суперників визначало жеребкування. І хоча боротьба за перемогу була запеклою, конкуренція існувала тільки за ігровими столами. Адже в залі панувала дружня і легка атмосфера: діти знайомилися, спілкувалися, обмінювалися думками і ділилися враженнями.

Як завжди, запитання до гри, підготовлені працівниками інформаційного центру РАЕС, були цікавими і досить складними. Це відзначила і суддівська комісія у складі провідних інструкторів НТЦ  Дмитра Дейнеги і Володимира Хлюстіна, начальника прес-центру Вікторії Леонової та інженера-радіометриста ЦРБ Андрія Чепурка.

Перемогти команді ПТУ допомогла насамперед ретельна підготовка. Як зізналися хлопці, інформацію черпали не тільки з підручників, а й з інформаційних буклетів, брошур і навіть офіційного сайту www.rnpp.rv.ua Рівненської АЕС. Найскладнішими, на їх думку, були питання з історії атомної енергетики.

Команда професійно-технічного училища отримала за перемогу у грі 1000 гривень, команда-фіналіст з Володимирецького колегіуму – 600 гривень. Усі команди-учасниці – по 350 гривень. Окремо відзначили і найактивнішого учасника. Ним став Сергій Гапончук з Володимирця, котрий раніше виграв приз глядацьких симпатій на «Малих Курчатовських читаннях», що пройшли на РАЕС 30 листопада 2012 року. Старшокласник отримав у подарунок канцелярське приладдя із символікою РАЕС та літературу, яка допоможе йому краще зорієнтуватися у цікавому і захопливому світі атомної енергетики.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.