HomeНовиниУ ВарашіФестиваль колядок і щедрівок у Кузнецовську

Фестиваль колядок і щедрівок у Кузнецовську

( 0 Votes )


13 січня 2013 року у Кузнецовську стартував перший етап ІХ міського фестивалю колядок і щедрівок «Ой, радуйся земле!». Різдвяно-новорічне свято проходить у місті атомників уже вдев’яте, щороку збираючи в Палаці культури ВП «РАЕС» десятки творчих дитячих та дорослих колективів району.

У першому етапі фестивалю колядками та вертепами глядачів привітали одинадцять дитячих колективів та виконавців з Кузнецовська, Довговолі та Нової Рафалівки: дитячий колектив «Джерельце» музичної школи  Кузнецовська; дитячий фольклорний гурт «Варашські жайворонки» Палацу культури ВП «РАЕС»; дитячий колектив ЗОШ №4 Кузнецовська; дитячий ансамбль «Зорепад» ЗОШ №5; дітки з підліткового клубу «Жар-птиця» (при МЦСССДМ); вихованці недільної школи Свято-Покровського храму; колектив Кузнецовської гімназії; солістка сільського клубу села Довговоля Софія Шарабар; маленькі артисти з театралізованого гуртка «Сюрприз» БДЮТ; колектив центру дитячої та юнацької творчості селища Нова Рафалівка; дитячий хор релігійної громади помістної церкви ХВЄ Кузнецовська.

Дитячі голоси лунали мов дзвіночки, виконуючі традиційні та нові колядки та щедрівки. Одні юні артисти вбралися в мальовниче українське вбрання, а інші перевтілилися у героїв вертепів - ангеликів, царів, жидів, Ірода, чортенят, козу і навіть смерть із косою. 

До складу конкурсного журі ввійшли голова громадського об’єднання «Мистецька асоціація Кузнецовська» Мирослава Воробей, завідувач відділу «Міський радіовісник» Ірина Біляченко та директор дитячої музичної школи смт. Рафалівка Мирослав Білковський.  

Приз за мистецьке відтворення традиційної манери виконання отримав дитячий фольклорний гурт «Варашські жайворонки» Палацу культури ВП «РАЕС» (керівник Тамара Оніщук), а приз глядацьких симпатій завоював дитячий колектив вихованців Кузнецовської гімназії. 

Не забули відзначити й усіх найменших за віком, але не за талантом, учасників фестивалю: маленьких колядників усіх представлених на святі колективів нагородили почесними титулами «Наймолодший учасник» та солодкими призами. 

За участь у фестивалі усі учасники отримали подяки та святкові торти від міського голови Кузнецовська Сергія Анощенка. 

Свого задоволення від першого етапу фестивалю не приховували як учасники, так і організатори.

- Девятий міський фестиваль колядок та щедрівок показує, що традиції українського народу житимуть доти, доки житиме наша держава, доки буде жити наша Україна і наш український народ, - зазначила одна із організаторів свята, начальник відділу культури виконавчого комітету Кузнецовської міської ради Віра Обруснік. 

Проте, на цьому ІХ міський фестиваль  колядок і щедрівок не закінчився, адже у неділю, 19 січня, на глядачів чекатиме другий етап фестивалю, участь у якому приймуть дорослі творчі колективи.

 


 
 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.