HomeНовиниУ ВарашіКузнецовськ розпочинає підготовку до святкування свого 40-річчя

Кузнецовськ розпочинає підготовку до святкування свого 40-річчя

( 0 Votes )

До відзначення 40-річчя Кузнецовська залишаються лічені місяці, тож до обговорення програми святкування активно долучилися й члени громадської ради.На засіданні, котре пройшло 20 березня, члени ради ділилися своїми ідеями та пропозиціями стосовно свята. 

Крім уже традиційних святкових заходів (виставки дитячої творчості, облаштування містечка майстрів, конкурс малюнків, святковий концерт, майстер-класи), пропонувалися, зокрема, й такі проекти: виставка домашніх улюбленців – котів і собак, урочисте зібрання з нагоди 40-річчя міста місцевих «першопрохідців» Кузнецовська і РАЕС, де вони поділитися спогадами, привітання та нагородження грамотами мешканців міста – старожилів, народжених у цей день малят і молодят, котрі у цей же день візьмуть шлюб, ровесників міста і найстаршу сімейну його пару, святковий парад дитячих візочків і парад таксі, підбитя підсумків творчого конкурсу «Місто, оспіване мріями» й оформлення  міської Стіни облич.

Думки різнились, однак в одному члени ради були одностайні: святкування Дня міста має бути цікавим, оригінальним  та надовго запам’ятатись усім гостям свята і мешканцям Кузнецовська. 

До 40-річчя Кузнецовськ матиме свій гімн

19 березня 2013 року в Кузнецовській міській раді зареєстровано проект рішення «Про проведення конкурсу на кращий проект Гімну міста Кузнецовська». Згідно з проектом, конкурс планують провести з метою створення музичного символу міста, який сприятиме вихованню почуття патріотизму, поваги та любові до рідного краю. Основні вимоги до музичного та літературного текстів Гімну – високий  художній рівень музики та віршів, урочистий, життєстверджуючий їх характер, патріотична спрямованість, оспівування та звеличення міста і відтворення історичних та культурних його традицій і надбань.

Якщо на сесії міської ради проект буде затверджено, то, згідно з положенням, конкурс розпочнеться 1 квітня і триватиме до 1 серпня цього року. Переможці визначатимуться таємним голосуванням, а головою комісії, ймовірно, стане секретар міської ради Ігор Куц. Результати  конкурсу планується опублікувати у місцевих ЗМІ та на офіційному сайті Кузнецовської міськради.

Проект Гімну, який переможе у конкурсі (у разі його проведення), буде спільною власністю територіальної громади Кузнецовська та використовуватиметься як офіційний символ міста. Уперше Гімн прозвучить зі сцени в День 40-річчя Кузнецовська.

Крім Гімну, до 40-річчя Кузнецовськ отримає і цілу низку зібраних воєдино кращих поезій, пісень і малих прозових форм про місто. Адже ще з січня 2013 року мистецька асоціація Кузнецовська проводить творчий проект "Місто, оспіване музами”, приурочений 40-річчю міста. Завдання міських митців – зібрати воєдино кращі твори про Кузнецовськ для їх опублікування і використання з культосвітньою метою.

 

Вікторія ГОРДІЄНКО,

спеціально для "Володимирецького Вісника"

 


 

У вас недостатньо прав для коментування.