HomeНовиниУ ВарашіДопоможімо замерзлим лелекам на Кузнецовському сміттєзвалищі (фото)

Допоможімо замерзлим лелекам на Кузнецовському сміттєзвалищі (фото)

( 0 Votes )

 СПІЛЬНА АКЦІЯ САЙТУ POLISSYA.NET ТА 34400 

Ще не встигли журналісти перевірити і опублікувати інформацію про замерзлих лелек у Ромейках, як до газети «Володимирецький вісник» знову звернулися небайдужі жителі району. 

Вони розповіли, що під Кузнецовськом на дирекційному полігоні твердих побутових відходів знайшли собі прихисток біля 30 змучених, замерзлих і ослаблих лелек. Там вони знаходять собі хоч якусь поживу. Але ослаблих птахів ганяють бродячі собаки, яких безліч на подібних сміттєзвалищах.

 Лелеки бояться людей, тож підгодувати їх майже неможливо. А зграї таких же голодних собак загрожують їхньому виживанню. Сьогодні, 28 березня, з десяток їх вже перебралися на сміттєзвалище комунгоспу.

Люди просили газетярів залучити до акції порятунку лелек орнітологів і разом організувати хоч якесь спостереження та захист для птахів – символів нашого краю.

Просимо небайдужих людей перевірити інформацію та повідомити члена орнітологічного товариства України у Володимирецькому районі Галину Арсентіївну Тєтєнєву за тел. 097-28-503-28.

Зібрану і узагальнену інформацію по перебуванню перелітних птахів буде передано в обласне управління охорони природи.

Спеціалісти цього управління мають прибути на місце на ранок 29 березня 2013 року.

Повідомлення такого змісту отримали сьогодні журналісти сайту 34400 й одразу вирішили перевірити інформацію, відвідавши Кузнецовське сміттєзвалище. Побачене жахнуло: змучені і ослаблі лелеки й справді обрали собі за прихисток дирекційний полігон твердих побутових відходів

"Казали, що їх тут було більше 50-ти, але коли я вийшов на зміну, то побачив лише з двадцять. Спочатку вони вільно пересувались сміттєзвалищем, підходили до людей і ми їх підгодовували. А потім їх розігнали бродячі собаки - вочевидь, побачили в них "конкурентів". Тепер лелеки сидять на  дирекційному полігоні побутових відходів і сюди лише зрідка потикаються, адже тут на них полюють собаки. Їсти лелекам там нічого, тож гинуть від голоду", - розповідає працівник сміттєзвалища. 

 

Лелеки замерзають на Кузнецовському сміттєзвалищі!

Лелеки замерзають на Кузнецовському сміттєзвалищі!

Лелеки замерзають на Кузнецовському сміттєзвалищі!

Лелеки замерзають на Кузнецовському сміттєзвалищі!

 

Небайдужі жителі


Матеріали до теми:

 

У вас недостатньо прав для коментування.