HomeНовиниУ ВарашіВажкоатлети Рівненщини помірялися силою у Кузнецовську

Важкоатлети Рівненщини помірялися силою у Кузнецовську

( 0 Votes )

У суботу, 6 березня, на базі спорткомплексу ВП РАЕС пройшла першість Рівненської області з важкої атлетики серед школярів 1997-1998 років народження та молодших. Участь у змаганнях взяли юні спортсмени з Рокитнівського, Здолбунівського, Березнівського, Радивилівського, Дубнівського районів, міст Рівне, Сарни та Кузнецовськ. Всього – 80 учасників у п’ятнадцяти вагових категоріях, серед яких п’ятеро кандидатів у майстри спорту, двоє майстрів спорту України, чемпіони та призери юнацьких чемпіонатів України 2012 року.

Переможець у кожній з вагових категорій визначався за підсумком двох вправ – ривка та поштовху. Відтак у командному заліку перше місце посіли юні важковаговики зі Здолбунівського району, другою стала команда Березнівського району, третє місце – у спортсменів з Кузнецовська. В особистому заліку призові місця у різних вагових категоріях посіли кузнецовці Станіслав Комаров (І місце), Павло Симчук (ІІ місце), Андрій Крусь, Сергій Лавренюк, Олександр Мушик (ІІІ місце).

Головним суддею змагань став Микола Захарович Новосадюк –  легенда важкої атлетики, заслужений тренер, майстер спорту СРСР, суддя національної категорії. Його вихованець Валерій Устюжанин став першим на Рівненщині чемпіоном світу. Справу свого наставника у Кузнецовську продовжують заслужений тренер України, директор спорткомплексу РАЕС Микола Шинкар та майстер спорту, директор КДЮСШ РАЕС Сергій Левчик.

Вперше в рамках турніру пройшов спортивно-масовий фестиваль серед ветеранів-важкоатлетів, у якому взяли участь представники Рівненської АЕС. Серед них – найдосвідченіший учасник Юрій Шинкарук (ЕЦ), котрий минулого року посів четверте місце на чемпіонаті світу з важкої атлетики серед ветеранів, Ярослав Красьоха (ЦТАВ), Олексій Зубець (УСР).

– Рівненська АЕС всіляко сприяє розвитку спорту у Кузнецовську як серед дітей, так і серед дорослих, – зауважив заступник генерального директора з кадрів і соціального розвитку Роман Гошовський. – Адже ми розуміємо, що виконувати важливі завдання, пов’язані з безпекою АЕС, може лише фізично здорова людина. Окрім того, спортивна база РАЕС дозволяє проводити не лише наші традиційні турніри (бокс, плавання), а й приймати у себе турніри обласного і всеукраїнського рівня.

Блискучими результатами можуть похвалитися і вихованці комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ВП РАЕС, котрі взяли участь у Чемпіонаті України з пауерліфтингу без використання екіпіювання, що пройшов у Луцьку 2-5 квітня.

Спортсмени змагалися у різних вікових категоріях. Серед дівчат чемпіонкою стала Надія Капран, срібними призерками – Яна Карпій та Тетяна Іванова, бронзовими – Тетяна Литвиненко та Людмила Малафійчук. Збірна команда Рівненської області посіла перше командне місце.

Серед юніорів найкращі результати показали Людмила Мокруха та Дмитро Верешко. Перше місце серед чоловіків у Олексія Самосевича (ЕРП), який разом з Іваном Кітуном (ХЦ) та Ігорем Строкою (ЕРП) принесли команді ІІІ місце. До участі у змаганнях спортсменів готували тренери Сергій Левчик, Дмитро Чеховський, Віталій Паливода. Фінансову підтримку надали профспілковий комітет РАЕС та міський спорткомітет. 

Важкоатлети Рівненщини помірялися силою у Кузнецовську

Ніна Пашкевич (м.Рівне)-срібна призерка Чемпіонату світу серед ветеранів -2012
 
Найдосвідченіший представник РАЕС - працівник електроцеху Юрій Шинкарук
 
Мірялися силою 80 юних спортмсенів
 
Нагороди вручає головний суддя змагань Микола Новосадюк
 
Призерів вітає заступник генерального директора РАЕС Роман Гошовський

  Управління інформації та зв’язків з громадськістю Рівненської АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.