HomeНовиниУ ВарашіЛелек врятовано!

Лелек врятовано!

( 0 Votes )

Наприкінці березня під Кузнецовськом на дирекційному полігоні твердих побутових відходів знайшли собі прихисток біля 30 змучених, замерзлих і ослаблих лелек. Працівники Кузнецовського міського комунального підприємства деякий час власними силами підгодовували лелек, однак, після того, як кількість лелек на сміттєзвалищі збільшилась вп’ятеро і на полігоні поселились вже більше сотні змучених і ослаблих птахів - змушені були звернутись за допомогою до кузнецовців.

Як тільки було розміщено оголошення з проханням про допомогу та контактний номер телефону - почали телефонувати небайдужі мешканці з питаннями «як і чим краще допомогти?». Здавалося, що весь Кузнецовськ відгукнувся на наше прохання - телефон не змовкав ні на мить. Люди несли їжу для лелек, гроші. Дехто допомагав розповсюдженням інформації – байдужими до пташиної біди не залишився, здається, жоден із кузнецовців. 

Лише за декілька днів вдалося зібрати 701 гривню та більше 100 кілограмів їжі для лелек. Окрім того, відомо, що небайдужі люди передавали лелекам поживу й працівниками КМКП.

На сьогоднішній день збір коштів та їжі зупиняємо, адже зібраного вже достатньо, аби допомогти лелекам протриматись до справжньої, а не календарної весни.  Як розповідають працівники сміттєзвалища, з котрими ми щодня спілкуємось під час передачі їжі для лелек - вдень лелеки літають на водойми та намагаються самотужки знайти собі їжу, і лиш ввечері повертаються на сміттєзвалище, де їх годують люди. Виходячи з прогнозів погоди, людська допомога лелекам знадобиться ще максимум з тиждень – на цей період у нас якраз вистачить залишку коштів та риби.  

Тож дякуємо за сприяння та доброту працівникам Кузнецовського МКП, голові Асоціації підприємців міста Олександру Стояновському та всім, хто не залишився байдужим та відгукнувся на наше прохання!

Джерело : 34400.net

 

Матеріали по темі:


 


 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.