HomeНовиниУ ВарашіМіського голову Кузнецовська вп’яте позбавили повноважень

Міського голову Кузнецовська вп’яте позбавили повноважень

( 0 Votes )

5 квітня 2013 року депутати вп'яте зробили спробу позбавити Сергія Анощенка повноважень міського голови Кузнецовська. Вдалою вона була чи ні, наразі говорити рано, адже, вочевидь, законність проведення 30-ї позачергової сесії, на котрій прийнято дане рішення, знову встановлюватиме суд.

До порядку денного 30-ї позачергової сесії, котра пройшла в цей день, було внесено лише кілька питань. Однак, звісно ж, найбільший ажіотаж викликав розгляд двох проектів рішень: "Про дострокове припинення повноважень секретаря Кузнецовської міської ради І.Куца" та "Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови С. Анощенка".

Спершу депутати розглядали проект рішення  "Про дострокове припинення повноважень секретаря Кузнецовської міської ради І.Куца" (автор проекту депутат Юрій Нестерчук пропонував позбавити повноважень секретаря ради у зв'язку з систематичним порушенням Законів України, про що, на його погляд, свідчать постанови кількох судів), а відтак – і  проект рішення "Про дострокове припинення повноважень Кузнецовського міського голови С.Анощенка" (на думку автора проекту депутата Юрія Кравця міський голова не забезпечує здійснення наданих йому повноважень та порушує закони України, про що свідчить постанова Житомирського апеляційного адміністративного суду).

У результаті таємного голосування за відставку секретаря міської ради не віддав голос жоден з депутатів (28 – «проти», 1 – «за»), а за припинення повноважень міського голови проголосували 28 з 29 присутніх у залі засідань депутатів (1 депутат утримався).

«Ось вам приклад демократії в Кузнецовській міській раді. Достатньо порівняти проект рішення про припинення повноважень міського голови і проект рішення про припинення повноважень секретаря ради, – прокоментував ситуацію, що склалася, С.Анощенко. – Якщо до першого проекту додається чотири постанови суду про незаконні дії секретаря, то міського голову звинувачують лише у ненарахуванні премії одному з працівників виконкому, який є одночасно й депутатом. І між тим депутати голосують за припинення повноважень міського голови  і не позбавляють повноважень секретаря міської ради. Ці два голосування показали, чи є в наших депутатів совість, мораль і справедливість, чи вони керуються в своїх діях лише політичними міркуваннями. Звісно, дане рішення буде знову оскаржено в суді, як незаконне». 

Тим часом, обов’язки міського голови у Кузнецовській міськраді виконує секретар ради Ігор Куц.


Вікторія ГОРДІЄНКО

 

Матеріали по темі:


 


 

У вас недостатньо прав для коментування.