HomeНовиниУ ВарашіГолова Верховної Ради про ситуацію в Кузнецовську

Голова Верховної Ради про ситуацію в Кузнецовську

( 0 Votes )

 

“Зустрівшись минулої середи з Головою Верховної Ради Володимиром Васильовичем Рибаком, – каже голова облради Юрій Кічатий, – я поінформував його про стан справ у Рівненській області, реалізацію програм соціально-економічного розвитку,” – повідомляє “Вільне слово” .

“... Одним із пріоритетів, безумовно, було питання, пов’язане з ситуацією в Кузнецовську. Зокрема, протистояння депутатів міської ради і міського голови. Думка Голови Верховної Ради така: потрібно використати всі можливості, щоб залагодити протиріччя. Скажімо, так: домовитися і не робити з цієї справи посміховисько. Я з ним погоджуюся, що по всіх питаннях можна домовитися. Якщо депутати мають якісь претензії до міського голови, він, мабуть, повинен поступитися в якихось моментах, прийняти думку більшості депутатів міської ради. З іншого боку, депутати також змушені прислухатися до міського голови, якщо його аргументи є обґрунтованими, а наміри чи дії спрямовані на благо територіальної громади.

Тому Володимир Васильович Рибак просив, щоб ще раз зустрілися з депутатами і міським головою Кузнецовська, зібрати їх за «круглим столом», знайти точки порозуміння і залагодити критичну ситуацію. Погодьтеся, що розпуск міської ради – це остання справа, як і проведення дочасних виборів міського голови і депутатів міської ради. Адже це знову кошти, нікому не потрібні клопоти. До того ж, треба взяти до уваги явку виборців під час довиборів до обласної ради, яка, як знаєте, була дуже низкою. А на дочасних виборах до Кузнецовської міської ради вона вищою не буде. Відтак, завжди може постати питання щодо легітимності виборів. Тому Голова Верховної Ради просив постаратися таки переконати сторони протистояння в необхідності пошуку компромісу”.

 

У вас недостатньо прав для коментування.