HomeНовиниУ ВарашіМіжнародний турнір з боксу стартував у Кузнецовську

Міжнародний турнір з боксу стартував у Кузнецовську

( 0 Votes )

 

 Міжнародний турнір з боксу пам’яті М.Кузнєцова стартував у Кузнецовську 11 червня. Цьогоріч він відзначає своє 28-річчя і традиційно проходить на спортивних спорудах Рівненської АЕС. Протягом багатьох років генеральними спонсорами цих престижних змагань є ДП НАЕК «Енергоатом» і профспілковий комітет Компанії.

                Цього року до міста рівненських атомників з’їхалися близько 80 найсильніших спортсменів із 15 областей України, а також країн СНД - Киргизії, Молдови та Білорусі. Змагатися за звання найкращого боксера турніру вони будуть на відкритому рингу, встановленому на стадіоні «Ізотоп». Цей мобільний ринг подарував Рівненській АЕС профспілковий комітет ДП НАЕК «Енергоатом». Вперше під відкритим небом змагання пройшли торік.

Для багатьох спортсменів турнір у Кузнецовську став перепусткою у великий бокс. У 2009 році його виграв нікому невідомий боксер, а нині фіналіст Олімпійських ігор у Лондоні, чемпіон світу Денис Беринчик. Того ж року фіналістом турніру був Ростислав Архипенко, який згодом приніс перемогу українцям над італійцями у півфіналі Всесвітньої серії боксу. Легенда світового боксу Володимир Кличко на початку своєї спортивної кар'єри також відстоював право переможця на кузнецовському рингу.

Під час урочистого відкриття турніру успіхів, яскравих виступів, зміцнення дружби побажали усім учасникам генеральний директор РАЕС Павло Павлишин, голова профкому станції Іван Мельник, виконуючий обов'язки міського голови Ігор Куц. Президент обласної федерації боксу Володимир Соколовський подякував керівництву РАЕС за постійну підтримку розвитку спорту в Кузнецовську та допомогу в проведенні турніру. А голова обласної фізкультурно-спортивної організації «Україна» Василь Биков назвав спортивний колектив Рівненської АЕС найкращим серед 65 колективів, які входять в організацію. Він вручив генеральному директору пам'ятний кубок.

Кузнецовську школу боксу на турнірі представляють Олександр та Юрій Шепелюки, Володимир Собецький, Олександр Іваньков, Олег Крисюк.

Змагання триватимуть впродовж тижня на стадіоні «Ізотоп» з 16:00, а фінальні поєдинки відбудуться у неділю, 16 червня.

 

Довідково:

Федерація спорту колишнього Радянського Союзу зареєструвала близько 50-ти меморіалів. Серед найпопулярніших був і Меморіал з боксу пам'яті М. Кузнєцова. Турнір проходив у Рівному з 1967-го по 1982 рік, а з 1984-го року проводиться у Кузнецовську.

Ініціаторами проведення турніру у місті атомників стали переможець меморіалу (1979 рік), засновник боксерського клубу «Золота рукавиця», Заслужений тренер України Володимир Чудінов і перший генеральний директор РАЕС Володимир Коровкін.

У 1991 році турнір отримав статус міжнародного і став проводитися серед дорослих з правом присвоєння чемпіонам звання майстра спорту.

 

 
 

  УПРАВЛІННЯ ТА ЗВЯЗКІВ  З ГРОМАДСЬКІСТЮ РІВНЕНСЬКОЇ АЕС

 

У вас недостатньо прав для коментування.