HomeНовиниВ РайоніВолодимирецький колегіум: ювілей у День знань (+фото)

Володимирецький колегіум: ювілей у День знань (+фото)

( 0 Votes )

 

У Володимирецького районного колегіуму цьогоріч не просто повноліття, а й по-справжньому зрілий вік: 25 років тому, ставши другою райцентрівською, ця школа гостинно відчинила двері перед сотнями школярів, які до цього тулилися в СШ №1. Сформувався творчий педагогічний колектив, який, швидко освоївшись, усерйоз заявив про себе.

На своєму місці виявився і його керівник, непогамовний прагматик Анатолій Остапенко. І для всіх почалася довга дорога, що пролягла поміж визначених державою навчально-виховних і освітньо-методичних завдань. Звісно, все, що випало на долю країни упродовж чверті століття, пережили й колегіумівці. Але зробили вони це з честю, вивівши рідну школу у число кращих навчальних закладів України.

Такий ювілей не міг не позначитися на тональності першовересневого свята. Тож було воно днем пошанування і рідної держави, яка розвиває освіту, і своєї школи, по-особливому гостинної у цей час, і вчителя та учня, шану до яких підкреслює День знань. По суті, відбулося театралізоване дійство, яке приємно вражало талановитістю співаків, декламаторів, танцюристів, музикантів і ефектним марш-парадом оркестру юних барабанщиць.

Школярі, очевидно, загадували найзаповітніші бажання, відпускаючи у небо барвисті кульки. Вчителі почувалися духовними охоронцями дитячих надій. А їхній директор Анатолій Остапенко, озираючи пройдений колегіумом шлях, зупинився, все ж, на сучасності. Упродовж літа школа зробила відчутний ривок у матеріально-технічному своєму становленні. Активно, з далекоглядним прицілом на майбутнє тут обживаються підвальні приміщення й обладнується добротний, з численними тренажерами спортзал для молодших школярів. Але не менш важливі й такі освітні новації, як контроль шкільної території з допомогою відеонагляду і повернення в учнівський гардероб шкільної форми. Останнє – вже є. І як було не замилуватися хлопчиками й дівчатками у «строгих» костюмчиках, скрашених барвистими учнівськими галстуками?

Слово тримали представники влади, вчителі і батьки. І  кожний виступ повнився турботою не тільки про навчальні здобутки дітей, а й про те, щоб шкільні роки ставали незабутніми сторінками щасливого дитинства. Загалом же і малюкам, що вперше заходитимуть у клас, і юнакам, що готуються востаннє переступити шкільний поріг, свято з властивою йому яскравістю нагадало золоте правило учня. Бо й справді, знання, що здобуваються за шкільною партою, – безцінний скарб, а ключик до нього – уміння вчитися. В усвідомленні цієї високої істини, очевидно, й криється сила цього навчального закладу, який переважній більшості вихованців відкриває дорогу не лише до вищої освіти, а й до впевненого входження у доросле життя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Олексій ГОРОДНИЙ.

Фото автора

 

У вас недостатньо прав для коментування.