HomeНовиниВ РайоніНовини району за тиждень

Новини району за тиждень

( 0 Votes )

На офіційному сайті в.о. Президента України, за підписом Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова від 28 березня 2014 року з’явилась інформація про звільнення Володимира Ткачука з посади голови Володимирецької районної державної адміністрації Рівненської області згідно розпорядження Президента України №361/2014-рп відповідно до ст.112 та ч. IV ст.118 Конституції України.

Нового голову Володимирецької РДА ще не призначено.

В районі штрафують пішоходів

За інформацією відділу ДАІ Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області в районі посилилось проведення оперативно-профілактичних заходів щодо пішоходів і водіїв, які не пропускають піших учасників дорожнього руху в призначених для цього місцях. Інспектор відділу ДАІ Петро Бондар зауважує, що після зими завжди посилюється рух на проїжджій частині, а відтак – зростає кількість ДТП, особливо таких, в яких замішані пішоходи. Саме задля цього працівниками ДАІ й проводиться профілактика дотримання правил дорожнього руху серед всіх його учасників. Так, з початку року зареєстровано 25 порушень, скоєних пішоходами (ст.127 кодексу України про адмінправопорушення), з яких майже половина не просто попереджені про таке порушення, а й оштрафовані за них.

На думку охоронців порядку на дорозі, дані заходи необхідні, аби пішоходи також усвідомлювали свою відповідальність за поведінку на проїжджій частині.

Статистика пожеж в районі

РС ГУ ДСНС України у Рівненській області звітує, що з початку 2014 року на території Володимирецького району зареєстровано 24 пожежі, проти 15 за аналогічний період 2013 року, що на 60% більше. Збитки складають близько 220 тис. грн. В середньому, цьогоріч у районі щотижня траплялося 2 пожежі.

Однією з основних причин виникнення пожеж згідно статистики є несправність електропроводки та електрообладнання. У 2013 році із 75 зареєстрованих пожеж третина виникла саме через коротке замикання в електромережі. В поточному році через це сталось вже 7 пожеж.

Володимирецькі олімпійці

Учениця 9 класу Володимирецького районного колегіуму Софія Дяконова наприкінці березня взяла участь у IV етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання (керівник Людмила Вакуліч) у м.Кіровоград. Представляючи всю Рівненську область на даному заході, дівчина здобула перемогу – І місце.

В Полицькій виправній колонії відбувся конкурс кухарів

В Полицькій виправній колонії управління ДПтС України в Рівненській області (№76) нещодавно відбувся конкурс на визначення кращого кухаря серед засуджених. В конкурсі взяли участь троє засуджених, які до того ж мають профільну освіту. Учасники мали приготувати найсмачніші червоний борщ, пшеничну кашу, соус з м’ясом та салат з капусти. Перше місце зайняв Віктор з Березного, він отримав грамоту та солодкий приз.

Скасовано мораторій на перевірку підприємців

Президією Рівненської облради знято мораторій на перевірки підприємств, який було введено місць тому.

Начальник Володимирецького відділення Кузнецовського ОДПІ Наталія Десятник коментує, що масових перевірок підприємців вони не почнуть проводити, натомість поступово входитимуть у звичайне русло роботи, як і раніше, діятимуть в межах чинного законодавства. Тому здійснюватимуть лише планові перевірки, проводити бесіди з представниками малого бізнесу в районі стосовно легалізації робочої сили та інших актуальних питань, будуть намагатись наповнювати районний бюджет.

ДТП у Володимирці

29 березня 2014 року у Володимирці на перехресті вулиць Поштова та Вишнева сталося ДТП з участю автомобіля «Опель-Вектра» та мотоцикла «Кінлон». Водій мотоциклу, пересуваючись на перехресті нерівнозначних доріг, не надав перевагу водію автомобіля, що рухався головною дорогою, через що сталося зіткнення. Мотоцикліст отримав тілесні ушкодження та був доставлений до реанімаційного відділення КЗ «Володимирецька ЦРЛ». Внаслідок дорожно-транспортної пригоди її винуватець отримав політравму, зараз його стан стабільний.

Крадіжка в Липному

33-річний Олександр повідомив правоохоронців, що в ніч на 31 березня невідомі проникли в магазин у селі Липне. Виїхавши на місце події, працівники міліції встановили, що зловмисники проникли до приміщення, підібравши ключ до вхідних дверей. Вони викрали гроші в сумі 300 гривень та товарно-матеріальні цінності. Обставини події та сума збитку встановлюється.

Померла не щеплена проти грипу дитина

Як повідомляє ГУ Держсанепідемслужби у Рівненській області, минулого тижня у Володимирецькій ЦРЛ від хвороби померла семирічна дівчинка (з Канонич). При вірусологічному дослідженні методом ПЛР було встановлено діагноз: «грип, вірусна пневмонія». Дівчинка не була щеплена проти гриппу.

Вл.інф.
 

У вас недостатньо прав для коментування.