HomeНовиниВ РайоніВійськовий комісар Володимирецького ОРВК: в «гарячі точки» України нікого не відправлятимуть

Військовий комісар Володимирецького ОРВК: в «гарячі точки» України нікого не відправлятимуть

( 0 Votes )

Набридла людям політика, чи ні (10 із 15 опитаних володимирчан зазначають, що таки набридла), а від неї нікуди не дінешся. Події вчорашні проти наших бажань коригують наше сьогодення. Наприклад, мобілізація у Збройні сили України.

Звичайно, зачепила вона й наш район. Володимирецький окружний районний військовий комісаріат працює нині в посиленому режимі, і на його територію просто так вільно вже не зайдеш – його територія суворо охороняється.

Військовий комісар Володимирецького ОРВК Андрій Усік розповідає, що вже кілька команд військовозобов’язаних (в основному офіцерів) відправили з району на доукомплектування військових частин України.

Мобілізація потрібних армії військових спеціалістів та тих, хто має значний довід військової служби або бойових дій в «гарячих точках» триватиме й надалі. Проте скільки мобілізовано і в які саме часини потраплять служити наші чоловіки, Андрій Володимирович не уточнює: інформація засекречена. Однак заспокоює: направляють їх лише в західні та центральні регіони України. На Схід та Південь призову з нашого району не планується. Наші хлопці спочатку проходять навчання, воєнну підготовку і перепідготовку.

Військовий комісар також зазначає: у зв’язку з останніми подіями в Україні більш лояльним до мобілізованих та резервістів стало і законодавство: прийняті вагомі зміни до ряду законів. Поряд з тим, що збільшується на 5 років граничний вік перебування в запасі, визначається правовий статус служби за призовом по мобілізації. Це забезпечує таким громадянам виплату грошового забезпечення на рівні військовослужбовців за контрактом. А приватні підприємці можуть бути призвані на військову службу при мобілізації без припинення ними своєї підприємницької діяльності. До того ж, за мобілізованими та резервістами зберігаються робочі місця та середній заробіток та місце роботи незалежно від форми власності установи на увесь час служби чи військових зборів. У разі ж призову військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації їм нараховуватиметься одноразова грошова допомога.

Андрій Володимирович нагадує, що згідно ст.23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, що заброньовані на такий період за органами державної влади та підприємствами, установами в порядку, встановленому Кабміном України; визнані непридатними до військової служби за станом здоров’я; чоловіки, на утриманні яких перебуває від 5 дітей віком до 16 років та жінки, на утриманні яких перебувають діти віком до 16 років…

У районі також трапився один випадок, коли військовозобов’язаний відмовився від проходження військової служби під час мобілізації. А це карається ст.336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією) позбавленням волі на строк до 5 років. Даний інцидент вже передано на контроль військовій прокуратурі Західного регіону України.

28 березня в приміщенні райради була проведена нарада з підприємцями району, на якій у зв’язку з недостатнім фінансуванням Збройних сил України розглядалась можливість фінансової допомоги підприємцями на потреби районного військкомату. Комісар розповідає, що вже зараз вони надають військкомату різнопланову допомогу: хтось допомагає грошима, хтось канцтоварами, будматеріалом, транспортом, паливно-мастильними матеріалами, транспортом (В.Куц, Р.Мечкало, О.Троневич, А.Діжурко, А.Клімцов, Р.Лукша, В.Саган, Л.Качинська, М.Воробей та інші).

Зараз часто можна почути інформацію, що звичайні громадяни України допомагають призовникам, чим можуть, – збирають та передають консервацію, теплий одяг. За словами воєнкома, поки що з подібними пропозиціями до військкомату жителі району не звертались. Однак усі мають змогу підтримати Володимирецький ОРВК фінансово або наданням допомоги у натуральному вигляді (паливо, вогнегасники, інструменти тощо). В такому випадку кошти на матеріально-технічне забезпечення Володимирецького ОРВК перераховувати за наступними реквізитами.

Отримувач: Рівненський ОВК.

Банк отримувача: ГУДКСУ в Рівненській області,

МФО 833017,

р/р 31255301102103,

код ЄДРПОУ 08060817.

Призначення платежу: допомога для матеріально-технічного забезпечення Володимирецького ОРВК.

Увага!!!

У зв’язку з поширенням випадків шахрайства, просимо бути обережними та нагадуємо, що офіційним рахунком для надання матеріально-технічної допомоги Збройним Силам України є рахунок Міністерства оборони України та для надання матеріально-технічної допомоги безпосередньо Володимирецькому ОРВК є вищевказані реквізити.

Збір готівкових коштів будь-якими волонтерськими, громадськими, благодійними організаціями та фізичними особами, що проводиться з їх власної ініціативи і не погоджені з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування району, є шахрайством.

Олена СТЕЛЬМАЩУК.

 

Матеріали по темі:

 

У вас недостатньо прав для коментування.