HomeНовиниВ РайоніЧемпіони ростуть у Мульчицях (фото)

Чемпіони ростуть у Мульчицях (фото)

( 0 Votes )


Про Мульчиці писати і легко, і в той же час важко. Легко тому, що там живуть і працюють люди, які вміють чогось досягати в житті – он яку красуню-школу на 530 учнів збудували! А важко тому, що люди в Мульчицях, як-от сільський голова Василь Шкіль та директор школи Олександр Ярута, уміють і самі працювати на совість, і в інших халтури не пропустять.

 

Коли замість старої школи з підпертою кілками стелею постав новий навчальний заклад сучасного типу, якось не вірилося, що в цю глибинку ще виділять кошти. Адже лише перша черга Мульчицької школи обійшлася бюджетам усіх рівнів у 22 мільйони гривень! Це єдиний об’єкт соціальної сфери, збудований за останні 10 років у районі.

Але жителі села, з якими спілкувалися торік на новосіллі, гаряче запевняли: «А ми тепер віримо і своєму голові Василю Сильвестровичу Шкілю, й обласному губернатору Василю Михайловичу Берташу! Всі сумнівалися, що школу збудують за рік, – а вони її збудували навіть за менший строк. От побачите: додержать обіцянки! До нас ще й не такі делегації на оглядини приїжджатимуть!»

Тим приємніше було у понеділок, 3 вересня, завітати на відкриття другої черги школи: експериментального культурно-дозвіллєвого комплексу села Мульчиці.

Украй добита дорога до села гризла аргументами скепсису: та хто сюди поїде, у цю глибинку, Богом забуту глухомань? Але побачене на місці старого приміщення сільради та бібліотеки вкотре довело: ця освітня “західна пальміра” в Мульчицях і справді сьогодні є конкуренткою найкращим навчальним закладам району не лише по ошатності дизайну, а й по освітніх показниках. Незаперечний факт: у новій школі діти стали набагато краще вчитися! Але про це ми дізналися трохи згодом, – спочатку лунали теплі слова вітань від голови облдержадміністрації Василя Берташа і заступника голови обласної ради Олександра Чуприни, директора Рівненської АЕС Павла Павлишина і голови райдержадміністрації Володимира Ткачука, голови районної ради Василя Ковенька, будівельників та інших учасників свята.

   – Лише 13 відсотків дітей в області мають умови для занять спортом, а ми прагнемо, щоб такі умови, як у Мульчицькому спортзалі, були в кожної дитини нашого краю, – говорив обласний губернатор Василь Бетраш. – Друга черга нам обійшлась у 7 мільйонів гривень. На черзі – третя. Отож бережіть свою школу, вона у вас справді красуня.

   – Треба бути господарями слова – і тоді ви залишите хороший слід у житті, – звертався до школярів заступник голови облради Олександр Чуприна. – Бачите, Василь Михайлович пообіцяв вам шкільний автобус – і сьогодні у Мульчицях немає проблем із підвозом дітей до школи. Діти однакові і в Черкасах, і в Рівному, і в Мульчицях – такий у нас принцип.

   – Сьогодні ми відриваємо не лише культурно-дозвіллєвий комплекс для дітей, – казав у своєму виступі голова райдержадміністрації Володимир Ткачук. – Це буде місце для культурно-спортивного відпочинку і для дорослих з усієї округи. Адже подібні соціальні проекти в глибинці мають надзвичайно важливе культурно-виховне значення та сприяють довірі до дій влади. Ми віримо, що район буде пишатися Мульчицями.

   – Сьогодні Мульчиці гордяться своїм чемпіоном-земляком Сергієм Бубкою, – у відповідь пообіцяв сільський голова Василь Шкіль. – Та ми впевнені, що вже незабаром село прославлятимуть нові чемпіони, яких виховуватимуть тут, у прекрасному спортзалі, а Мульчиці гідно представлятимуть наш район на всіх рівнях.

Звичайно, не обійшлося і без подарунків від гостей, що неабияк підкріпить матеріально-технічну базу навчального закладу. Веселили публіку сільський фольклорний аматорський колектив під керівництвом Марії Шершень і  зачаровували співом козаки з квартету «Ясени» районного Будинку культури, керовані Петром Шеліганом.

А у спортзалі вправно гепали об підлогу м’ячі, чулися тренерські свистки і мелькала учнівська спортивна форма. То мульчицькі чемпіони вже готувалися до своїх переможних олімпів…

 

Сергій  СКІБЧИК.

Фото автора.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

У вас недостатньо прав для коментування.