HomeНовиниВ РайоніТрагічна загибель пенсіонера на пожежі

Трагічна загибель пенсіонера на пожежі

( 0 Votes )

3 серпня о 4:00 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в селі Великі Цепцевичі, Володимирецького району. До місця події відразу ж виїхав черговий караул 16-ої державної пожежно-рятувальної частини смт. Володимирець.

Вогнеборцям довелося подолати відстань близько 30 км, аби дістатися до місця пожежі. По прибуттю рятувальників дерев’яний житловий будинок з середини горів майже повністю, вогнем був охоплений дах, а з вікон ішов густий чорний дим. Для гасіння пожежі було подано водяні стволи. Не зважаючи на всі вжиті оперативні дії, згодом в одному з приміщень було виявлено обгорівше тіло 71-річного господаря.

Як виявилося пізніше, напередодні ввечері пенсіонер хильнув оковитої, зчинив сварку з дружиною та вигнав її з хати. Жінка пішла ночувати до дочки. Після цього пенсіонер очевидно вирішив покурити, що швидше всього і стало фатальним. Зі слів односельчан він полюбляв курити в ліжку. Найімовірніше саме така недбалість й коштувала йому життя. 

Наразі обставини цієї трагедії з’ясовує слідчо-оперативна група. Остаточну причину загибелі встановить судмедекспертиза.

 

 

Зауважимо, що пожежі, викликані непогашеною цигаркою або сигаретою, є найбільш розповсюдженими, у більшій мірі, ніж може здатися на перший погляд. З початку 2013 року у Володимирецькому районі через необережність під час куріння сталося 6 пожеж, на яких загинуло дві особи.

У зв’язку з цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян: цінуйте своє життя та здоров’я!  Недбале ставлення людей до власної безпеки – стає причиною значної кількості пожеж із трагічними наслідками! Пам’ятаємо: найвища цінність – це людське життя.

 

Андрій МУРАВИНЕЦЬ

Начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України

у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

У вас недостатньо прав для коментування.