HomeНовиниВ РайоніРейд міліції по розважальних закладах, або хто не заховався -- я не винуватий…

Рейд міліції по розважальних закладах, або хто не заховався -- я не винуватий…

( 0 Votes )

10 серпня начальник Рівненського обласного управління внутрішніх справ генерал-майор міліції Василь Лазутко проводив прийом громадян, де прозвучала скарга про порушення режиму роботи вечірніх розважальних закладів. Того ж дня ці заклади у Володимирці відвідали учасники рейдової групи.

Працівники міліції Кузнецовського МВ (з обслуговування м.Кузнецовськ та Володимирецького району) УМВС України в Рівненській області та представники Володимирецької селищної ради перевіряли дотримання режиму роботи та вимог чинного законодавства стосовно правомірності перебування неповнолітніх осіб у розважальних закладах.

А завітали рейдовики до кафе-бару «Свояк». В ході огляду техдокументації виявлено факт торгівлі поза зазначений робочий час без затвердженого графіку, перебування серед відвідувачів закладу неповнолітніх без батьківського нагляду. Підлітки розчаровано бубніли собі під ніс щось типу «я більше не буду», виходили із закладу і нервово смалили, думаючи, як виправдовуватись перед батьками, яких буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Та Володимирець малий, чутки швидко дійшли до інших закладів, які чомусь несподівано стали «законослухняними» і вчасно на той вечір закрились.

Проте навряд чи молодь розбрелась по домівках, бо наступного ранку все одно безліч пляшок з-під алкогольних напоїв «гармонійно» прикрашали площу селища.

В.о. начальника слідчого відділу Кузнецовського МВ (з обслуговування м.Кузнецовськ та Володимирецького району) УМВС України в Рівненській області полковник міліції Андрій Горшков запевнив, що такі рейди відтепер будуть проводитись регулярно. А беручи до уваги свавілля, яке коять воронківські «файні» парубків, що минулої неділі вчинили хуліганський розбій в с.Зелене, винуватці будуть притягнені до кримінальної відповідальності. Андрій Володимирович вкотре акцентував на необхідності забезпечення правопорядку під час дозвілля молоді.

Тож будемо сподіватись, що наразі і пам’ятник Шевченку буде виконували свою меморіальну функцію, а не слугувати підліткам лавкою для розпивання пива, яке вони так цнотливо приховують, коли проходиш повз них.

Але давайте-таки погодимось, що збереження громадського порядку залежить не лише від тих, хто його контролює, а більшою мірою – від самих людей. Ось вам приклад: молодь любить футбол, але чомусь він асоціюється у неї з … пивом. І дуже шкода, що гостям стадіону в прямому сенсі наплювати на порядок: завантажився пивом, викинув пляшку будь-де, і пішов виясняти стосунки з місцевим «Васею»: «та приїдь в моє село, та я тобі...». Далі вуха в’януть. А стадіон після такого «культурного заходу» схожий на пункт прийому склотари, а не на місце, яке може стосуватись здоровя та спорту. І вкотре – o tempora, o mores!

Люди, давайте будемо людьми!

 

 
 

 

Олена ВАСИЛЬЄВА
      Фото авторки.

 

У вас недостатньо прав для коментування.