HomeНовиниВісник без цензури8 березня: народна думка

8 березня: народна думка

( 0 Votes )

Для когось 8 березня – міжнародний жіночий день. Інші в цей день відзначають свято прекрасної половини людства (мам, бабусь, коханих, сестричок, колег, подруг, однокласниць), і вважають це додатковою можливістю привітати жінок та обдарувати їх компліментами, увагою, квітами та подарунками. Хтось рахує 8 березня святом весни та краси, а ще хтось і зовсім цей день не святкує, вважаючи його «пережитком» радянських часів.

Ми вирішили опитати чоловіків та жінок міста, аби дізнатися, чи святкують вони 8 березня. Думки розділились.

 Олександр (28 років), підприємець: «Восьме березня у нашій сім’ї, де троє чоловіків (я і два синочки) вважається святом весни і святкується стандартно: вранці даруємо мамі та дружині квіти і подаруночки, робимо каву в постіль. А далі вже день проходить як завжди».

 Зоряна (32 роки), домогосподарка: «Для мене 8 березня – це свято весни та квітів. Дуже смішно в цей день дивитись у вікно на очманілих чоловіків, які з шаленими очима бігають вулицями в пошуках подарунків. А мій чоловік традиційно в цей день говорить: "мовчи, жінко, твій день 8-ме березня", а потім з посмішкою каже: "ой, та це ж сьогодні". Це вже стало нашою жартівливою сімейною традицією».

 Наталія (40 років), працівниця КМКП: «Як на мене, то це швидше свято весни, тепла і радості, аніж свято жінки. Хоча чоловік завжди тішить мене маленькими сюрпризами та квітами, теплими словами. А насправді дуже кумедно спостерігати за чоловіками у цей день».

 Юрій (43 роки), працівник РАЕС: «А ми не святкуємо, і ніколи не святкували, і взагалі не вважаємо 8 березня за свято (як, до речі, і 23 лютого, і день Валентина). Для нас свято жінки – це День Матері, споконвічне українське свято, більш змістовне духовно і культурно, аніж нав’язане чужинською ідеологією».

 Юлія (24 роки), продавець: «Для моєї родини це не надто шановане свято. Особливих подарунків не даруємо, просто хлопці вітають нас маленькими презентами і обов'язково цілий день проводять на кухні, тобто звільняють нас від домашньої роботи. А для мене це і є найкращий подарунок».

 Сергій (34 роки), безробітний: «Для мене це свято весни, обов’язково вітаю всіх знайомих жінок. Мені здається, що масове нібито невизнання свята зі сторони жінок – це елементарний захист від розчарування».

 Микола (20 років), студент: «Ставлюсь нейтрально, бо вважаю, що для того, аби виразити свої почуття коханій людині, не потрібно чекати якогось одного дня, а варто робити це за покликом серця і якомога частіше».

 Світлана (44 роки), флорист: «8 березня – це для мене, насамперед, свято весни. Приємно, коли в цей день чоловіки дарують квіти та подарунки. А я свого коханого вже "навчила" дарувати не букети, які за день-два зів'януть, а квіти в горщиках. Цього року отримала давно омріяну рожеву орхідею».

 Тетяна (34 роки), підприємець: «А я люблю цей день. Мені 8 березня навіть повітря тюльпанами пахне – ну, не знаю, чому так! Люблю привітати мамулю букетиком весняних квіточок, зайвий раз сказати про те, як я її люблю. Люблю, коли чоловік ще зранку приходить з квітами і подаруночком. Люблю бачити посмішку бабці, коли вітаєш її зі святом, і те як вона тішиться тим квіточками. А чому не радіти, коли можна зробити приємність людям?»

 Віктор (54 роки), продавець-консультант: «Якою б не була історія народження 8 Березня, таки більшість українців відзначають цей день із задоволенням. Словом, це нагода привітати чарівну половину людства з весною та побажати: хай весна буде дружною, працьовитою і доброю, хай розтеплиться вона ясним сонечком, закосичиться зелом-квіттям, хай вода буде щедрою, але не грізною і хай змиє все мертве, а викличе до життя живе!»

 

У вас недостатньо прав для коментування.