HomeНовиниВісник без цензуриПішоходів - порушників штрафи не лякають

Пішоходів - порушників штрафи не лякають

( 0 Votes )

Останнім часом багато нападок на водіїв автотранспортних засобів за те, що вони часто порушують правила дорожнього руху. Однак не тільки вони є винуватцями ДТП та порушниками правил дорожнього руху. Є ще одна вагома категорія учасників дорожнього руху, яка суттєво впливає на стан аварійності – це ПІШОХОДИ! Саме вони порушують правила не рідше (а, може, й частіше за водіїв), піддаючи небезпеці як себе, так і тих же водіїв автотранспортних засобів.

                І навіть коли поряд чергують працівники Державтоінспекції, котрі слідкують за виконанням правил дорожнього руху його учасниками, деякі пішоходи нахабно «пруть» через дорогу перед капотами проїжджаючих машин. Їх не лякають штрафи у період всебічного грошового убожіння, травматологічні пункти і морги з цвинтарем. Вони порушують, бо так скоріше.

                За порушення правил дорожнього руху пішоходами передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу на суму від 51 до 85 гривень.

Окрема тема нетверезі пішоходи. Варто нагадати таким людям, що за перехід дороги у невстановленому місці, та ще й у стані алкогольного сп'яніння, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від 136 до 170 гривень.

           З 6 по 12 травня 2013 року на території області проводились цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Пішохід» по виявленню та документуванню фактів порушення правил дорожнього руху пішоходами. За час проведення операції працівниками ВДАІ Кузнецовського МВ було складено 4 адміністративних протоколи за порушення ПДР пішоходами.

                Державтоінспекція вкотре закликає пішоходів: не нехтуйте вимогами ПДР, на дорозі поважайте себе та інших учасників дорожнього руху, бережіть своє здоров’я та життя.

Володимир Килюшик,

інспектор ВДАІ Кузнецовського МВ.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.