HomeНовиниВ РайоніВшанування людей похилого віку в Антонівці

Вшанування людей похилого віку в Антонівці

( 0 Votes )

Старесенька, іде чиясь бабуся,
і навіть хтозна, як її ім'я.
А я дивлюся у вікно, дивлюся,

щоб думати, що, може, то моя.
(Ліна Костенко)

 

Осінь – пора пошуку тепла для тіла та затишку для душі. Пора, коли мимоволі переосмислюєш своє ставлення до життя і до оточуючих, робиш певні висновки. Саме з цих міркувань, напевно, другий місяць осені по всьому світі й починається з відзначення Дня людей похилого віку, а в Україні – ще й Дня ветерана.

Та це не означає, що про тих, кому ми зобов’язані життям, треба згадувати раз на рік. Про що й сказав під час урочистого вшанування ветеранів війни і праці в приміщенні Антонівської сільської ради голова Микола Петрук, за ініціативи якого і відбувся цей маленький, ніби сімейний, святковий захід. Микола Якович щиро дякував винуватцям свята за те, що вони воювали, будували державу, громаду і собою показують приклад для поколінь. Також відверто зізнався, що всім, кому є змога, допомагають - чи то дровами, чи то ще будь-чим («Що попросять, тим й намагаємось забезпечити, для цього підключаються й приватні підприємці, й держлісгосп», - розповідає). Запрошені бабусі й дідусі кивають головами, вочевидь, погоджуються, кивками одобрюючи слова і дії свого голови. До привітань приєдналася й заступник голови РДА Раїса Одиноцька, сердечно вітаючи всіх присутніх з їхнім заслуженим святом. А директор ДП «Володимирецький лісгосп» Олександр Мисько ще й вручив конверти двом лісникам-ветеранам праці. Тримав слово й голова ветеранської організації Іван Кот, який окрім вітань висловив й подяку Олександру Степановичу за постійну підтримку і допомогу людям старшого покоління. Винуватців свята привітали приємним концертом й учні школи, а по завершенню урочистостей бабусь і дідусів пригостили святковим обідом.

Раїса Логвинівна та Микола Якович завітали особисто в сімю Бульботків до Миколи Андрійовича та Ніни Іванівни, які обидва є ветеранами праці. Сердечні милі люди приємно зустріли і подякували…

Раїса Логвинівна вже потім розповіла, що за ініціатив Президента України вся держава не просто на словах вітає пенсіонерів, інвалідів, ветеранів війни і праці. 649 підопічних районного територіального центру соц. обслуговування, регулярно відвідуються соціальними робітниками, а до Дня людей похилого віку їм вручено символічні подарунки. І хай пенсії не такі великі, як того хотілося б, проте вони потроху збільшуються і виплачуються вчасно, що вже радує. До того ж, в районі стартувала акція «5 картоплин», яка має на меті за участі учнів шкіл всіляко підтримати уразливі верстви населення і забезпечити їх тією ж картоплею.

Вшанування людей похилого віку в Антонівці
 
Вшанування людей похилого віку в Антонівці
 
Вшанування людей похилого віку в Антонівці

Олена ВАСИЛЬЄВА 
 

У вас недостатньо прав для коментування.