HomeНовиниДСНС повідомляєУ Балаховичах горів гараж з автомобілем та літня кухня (фото)

У Балаховичах горів гараж з автомобілем та літня кухня (фото)

( 0 Votes )

29 жовтня о 1:30 ночі до Служби порятунку за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Балаховичі. В одному з приватних домогосподарств горіла надвірна будівля з блоків, крита шифером. По прибуттю до місця пожежі рятувальників було встановлено, що горить гараж.

В ньому знаходився автомобіль ІЖ-2715, охоплений полум’ям; а вогонь вже перекинувся на перекриття та покрівлю будівлі. Крім того, в гаражі знаходився пустий балон з пропаном, який дивом не вибухнув (адже балон з пропаном, чи повний, чи порожній, під дією вогню являє реальну загрозу вибуху). За якихось 4-5 метрів від місця пожежі був розташований житловий будинок, на який в будь-яку мить міг перекинутися вогонь.

Пожежу вогнеборці швидко локалізували, не допустивши її поширення на більшу площу та інші будівлі. Вони попередили загрозу вибуху балону, проте автомобіль вигорів вщент. До того, як рятувальникам вдалося ліквідувати загоряння, вогонь встиг частково знищити перекриття та покрівлю будівлі та речі домашнього вжитку. Потерпілих внаслідок пожежі немає.

Як стало відомо пізніше, загоряння виявив сусід погорільців. Він же розбудив господарів та повідомив про пожежу рятувальників.

Ймовірна причина пожежі – коротке замикання в електромережі.

Рятувальники Держслужби з НС закликають громадян: щоб попередити виникнення пожежі через електричні причини, необхідно довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги слід застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади варто тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Користуйтеся прасками, електроплитами, чайниками й іншими приладами зі спеціальними вогнетривкими підставками.

Перед тим, як вийти з приміщення, треба повимикати все електрообладнання з розеток. Не можна користуватися несправними та нестандартними електронагрівальними приладами. Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Пам’ятайте! Лише дотримання цих простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти ваше житло та, найголовніше, життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також прищеплюйте це своїм дітям змалку.

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

У Балаховичах горів гараж з автомобілем та літня кухня
пошкоджена внаслiдок пожежi будiвля
 
У Балаховичах горів гараж з автомобілем та літня кухня
знищений вогнем автомобіль ИЖ
 
У Балаховичах горів гараж з автомобілем та літня кухня
знищений вогнем автомобiль  та пустий балон з пропаном
 

Андрій Муравинець,

начальник 16 ДПРЧ.

 

Матеріали по темі:

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.