HomeНовиниДСНС повідомляєВ Рафалівці горів житловий будинок

В Рафалівці горів житловий будинок

( 0 Votes )

9 травня об 21:50 до пожежно-рятувальної служби району на номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в смт.Рафалівка. Горів дах житлового будинку розмірами 16х10м. На місце події негайно було направлено черговий підрозділ рятувальників. По прибуттю їх до місця виклику вогонь вже встиг «розгулятися» та невпинно поширювався по дерев’яним конструкціям даху та горючому утепленню (тирсою) по перекритті. Полум’я в будь-яку мить могло перекинутися на житлові приміщення будівлі.

Враховуючи це, а також на не малі розміри будинку, додатково для гасіння пожежі було залучено резервний караул рятувальників. Оперативно було проведено бойове розгортання та подано на ліквідацію загоряння водяні стволи. Гасіння пожежі також ускладнювалося, тим що в будинку було подвійне перекриття. Оперативно було організовано евакуацію майна з палаючої будівлі, чим власне і врятувати його від знищення. Значну допомогу при гасінні пожежі, рятуванні майна та розбиранні конструкцій надавали і небайдужі сусіди погорільців. Спільними силами пожежу все ж згодом вдалося ліквідувати, не давши йому поширитися на житлові приміщення. Проте вогонь встиг знищити покрівлю житлового будинку, частково пошкодити перекриття, стіни та майно. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Ймовірна причина виникнення пожежі – порушення правил монтажу електроустановок та електромереж.

Слід зазначити, що однією з основних причин виникнення пожеж, згідно статистики є саме несправність електропроводки та електрообладнання. З початку 2014 року у Володимирецькому районі вже зареєстровано 39 пожеж, 11 з яких виникли саме через коротке замикання в електромережі.

Рятувальники Держслужби з НС закликають громадян суворо дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. Постійно стежте за справністю електропроводки та електрообладнання у своєму господарстві. Довіряйте їх монтаж і ремонт тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовуйте автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Перед тим, як вийти з приміщення, потрібно вимикати все електрообладнання з розеток. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть – з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів.

 

В Рафалівці горів житловий будинок
 
В Рафалівці горів житловий будинок
 
В Рафалівці горів житловий будинок
  

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту Андрій Муравинець 

 

Матеріали по темі:


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.