HomeНовиниОфіційноПожежа у селі Рудка мало не знищила житловий будинок

Пожежа у селі Рудка мало не знищила житловий будинок

( 0 Votes )

9 квітня об 18:43 за номером 101 до оперативно-рятувальної служби надійшло повідомлення про пожежу в селі Рудка. Займання виникло в одній з кімнат дерев’яного житлового будинку. На місце події негайно було направлено черговий караул рятувальників з смт.Рафалівка та місцеву пожежну команду з с.Більська Воля. На щастя пожежу вдалося вчасно ліквідувати, тим самим врятувавши будинок від повного знищення. Проте вогонь встиг пошкодити дві кімнати, меблі та майно в них.

Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Ймовірна причина пожежі – порушення правил монтажу електроустановок та електромереж.

Цей випадок виникнення пожежі непоодинокий. Як свідчить статистика однією з найпоширеніших причин виникнення пожеж є саме несправність електропроводки та електрообладнання. Лише по Володимирецькому районі із 29 зареєстрованих з початку року пожеж, 9 виникли внаслідок короткого замикання в електромережі.

Рятувальники Держслужби з НС закликають громадян: щоб попередити виникнення пожежі через електричні причини необхідно: довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Користуватися прасками, електроплитами, чайниками й іншими приладами зі спеціальними вогнетривкими підставками. Перед тим, як вийти з приміщення, треба повимикати все електрообладнання з розеток. Не можна користуватися несправними та нестандартними електронагрівальними приладами. Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Якщо всі громадяни будуть дотримуватись цих норм і правил, кількість пожеж та надзвичайних ситуацій значно зменшиться, а відтак зменшиться кількість жертв і втрат, яким можна запобігти. Хотілося б вірити: більшість громадян так і робитимуть – з повагою ставитимуться як до власного життя і майна, так і до своїх сусідів.

Пожежа у селі Рудка мало не знищила житловий будинок

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

Матеріали по темі:

 

У вас недостатньо прав для коментування.