HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 8 травня

Новини Кузнецовська від 8 травня

( 0 Votes )

9 травня у Кузнецовську відзначать мотоестафетою, польовою кухнею та концертом 

Відзначати 68-му річницю перемоги радянських військ над Німеччиною у Кузнецовську планують доволі традиційно. О 12 годині на майдані Незалежності відбудеться зустріч мотоестафети, а о 13.00 у Палаці культури ВП "РАЕС" пройдуть урочисте засідання та святковий концерт.

Для ветеранів Великої Вітчизняної війни буде організовано "стіл пам’яті", де вони зможуть пом’янути загиблих товаришів та ще раз згадати роки війни, які ніколи не зітруться з пам’яті.

Тим часом на площі поблизу стадіону «Ізотоп» буде проходити музична програма за участю ВІА «Пам’ять», а на майдані Незалежності працюватиме "польова кухня". 

17 травня пройде 32-а позачергова сесія Кузнецовської міської ради 

Відповідне розпорядження видав 7 травня 2013 року т.в.о. міського голови, секретар міської ради Ігор Куц. Для розгляду на позачерговій сесії Кузнецовської міськради рекомендовано лише одне питання – «Про внесення змін у бюджет м. Кузнецовськ на 2013 рік». 

У місті пройде парад двійнят 

У рамках святкування Міжнародного дня сім’ї та Міжнародного Дня захисту дітей в Кузнецовску планують провести конкурс фоторобіт серед сімей, які виховують двійнят, на тему "Подвійне щастя" та парад двійнят «Ми такі подібні і такі індивідуальні».

 

До відкриття сезону відпочинку готові? 

Біле озеро часто називають перлиною українського Полісся. Окрім того, що озеро живиться  природними  джерелами, воно ще й має надзвичайно цілющі  властивості, оскільки є єдиним  в  Україні озером  з підвищеним  вмістом  гліцерину  у  воді. 

 

Щороку, впродовж сезону відпочинку, котрий триває 3-4 місяці, Біле озеро приймає тисячі туристів, котрі розташовуються як у рeaбiлiтaцiйно-oздoрoвчому кoмплeкcі ВП «РАЕС» «Біле озеро», так і просто неба: у наметах на території, котру орендує для використання у рекреаційних цілях ПП Віра Шелевицька. Офіційний туристичний сезон на Білому озері розпочнеться вже зовсім скоро, тож ми вирішили перевірити, наскільки озеро готове до прийняття гостей не лише з України, а й з-за кордону. 

Побачене на території, котру орендує Віра Шелевицька, неприємно вразило: багато сміття, гори битих цеглин та скляних пляшок. Навіть прибережна зона засмічена.

За роз’ясненням звернулися до самої підприємниці. 

– Наразі ми якраз заключаємо договір з Кузнецовським міським комунальним підприємством на захоронення сміття, тож незабаром берег озера буде чистим, – запевнила в телефонній розмові Віра Федорівна, котра орендує дану земельну ділянку для використання в рекреаційних цілях. – Але хочу зауважити, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять, тож наші люди могли б уважніше ставитися до місця свого відпочинку і не залишати за собою гори сміття. Сезон відпочинку плануємо розпочати з 1 червня, однак точна дата відкриття залежатиме від погоди. Плату за проїзд на територію, швидше всього, не збільшуватимемо – вона так і складатиме 15 гривень, оскільки ніяких суттєвих змін на орендованій території не будемо здійснювати. Наразі ми лишень провели світло на «Вітерець», а в планах на майбутнє – зведення дитячого майданчика та благоустрій місць для  відпочинку.

Цвітуть сакури …

У Кузнецовську вже вдруге зацвіли сакури, котрі у квітні 2012 року подарував місту Василь Яніцький, голова правління благодійного фонду «Наш край».

Цьогоріч пора цвітіння сакур уже традиційно припала на травневі свята, тож усі бажаючі мали вдосталь часу, аби сфотографуватися біля екзотичних деревець та помилуватися цвітінням японської вишні.

– Минулого року ми з дітьми не встигли помилуватися цвітінням сакур,  – розповідає мешканка Кузнецовська Олена. – Тож цього річ, як тільки почули, що сакура цвіте, одразу пішли дивитись. Наші яблуні та вишні не менш красиво цвітуть, але їхній цвіт уже звичний, а от сакура дивує, адже такої краси ми раніше не бачили.

– Можливо, наше місто скоро стане туристичним, – сміється інша кузнецовчанка, котра теж любувалася цвітінням сакури. –  Ось у Японії щороку проходить фестиваль милування її цвітінням. Чом би й у нас щось подібне не влаштувати?

На жаль, цвітіння сакури недовговічне. Скоро її ніжні пелюстки, немов сніг, вкриють землю навколо деревця, і кожен порив вітру підніматиме білу заметіль, залишаючи по собі лише прекрасні спогади та надію на оновлення. Але поки що – сакури цвітуть!

 

  Вікторія ГОРДІЄНКО


Матеріали по темі:


 

У вас недостатньо прав для коментування.